Станислав ВЛАДИМИРОВ е роден през 1978 г. в София. Има

...
Станислав ВЛАДИМИРОВ е роден през 1978 г. в София. Има
Коментари Харесай

Станислав Владимиров: Ще бъда кмет на всички перничани

Станислав ВЛАДИМИРОВ е роден през 1978 година в София. Има висше икономическо обучение. Бил е зам.-кмет по юношески и обществени действия, спорт и сигурност в община Перник, ръководител на Младежкото обединяване на Българска социалистическа партия в миньорския град и секретар по организационните въпроси в ИБ на партията. Депутат в 42-то и 44-то Народно събрание от " Коалиция за България " и " Българска социалистическа партия за България ". На локалния избор т.г. беше определен за кмет на община Перник. Владее британски език. Женен с едно дете.

" Имам волята и силата дружно с хората да ускорим развиването на Перник, с цел да го създадем по-добро място за живот и работа "

- Г-н Владимиров, още по време на предизборната акция заявихте, че ще бъдете не кмет на Българска социалистическа партия, а на всички перничани.

- Да, по този начин е и заставам зад думите си. Показал съм темперамент и воля и декларирам ясно и изрично, че няма да върша взаимни отстъпки в ръководството. Отново наблягам, че аз и екипът, който ще образувам през идните дни, ще заложим навън, почтено и транспарантно ръководство. Няма да разделям кметствата на наши и ваши и ще бъда кмет на всички перничани. Ще бъда измежду хората и ще имам непрекъснат контакт с всеки един гражданин на общината, тъй като поех тази отговорност в предизборните си срещи с моите съграждани. Имам волята и силата дружно да ускорим развиването на Перник, с цел да го създадем по-добро място за живот и работа. Хората желаят смяна и Перник да се развива по-бързо. Категоричен съм, че този мандат ще се отличава с изключителна бистрота и с непрекъсната връзка с жителите на община Перник. Защото да си кмет значи да не правиш никакви взаимни отстъпки, които да са в ущърб на съгражданите ти.

- На каква акция заложихте? Вярвахте ли в успеха? Защо избрахте за мото " Ускорено развиване на Перник "?

- Силата на моята акция и на сътрудниците ми от Българска социалистическа партия беше позитивизмът и срещите ни с хората. Да, аз имах вяра в успеха си и съм безпределно благополучен, че съумях. Благодаря на моите съграждани, че ми повярваха и ме поддържаха. Благодаря за доверието на перничани. Благодаря за това, че ни повярваха. Кампанията ни беше друга, положителна и усмихната без непотребни резултати, концерти и фойерверки, без компромати и отрицателни послания. Непринудената конюнктура разреши всеки искащ перничанин да се срещне с претендентите на Българска социалистическа партия и да показа своите визии за бъдещето на града и общината. Обграден съм от млади и амбициозни хора и показахме, че Българска социалистическа партия е модерната партия. Научен съм да почитам съперника си и това беше в основата на постигнатия триумф. Затова и избрах за мото това обръщение. Хората желаят смяна и Перник да се развива по-бързо. Градът ни има своя късмет за развиване, тъй като още от предишното този регион е потвърдил, че има капацитет. Заложихме на откровеност и неприкритост в срещите си с нашите съграждани и успяхме. Успяхме, тъй като в акцията ни имаше доста сила. Ние показахме, че в случай че отправиш точните послания, можеш да получиш доверието на съгражданите си. Знам, че перничани имат големи упования и ще поставим всички старания, с цел да оправдаем доверието им. Показахме, че макар големия запас, който беше против нас, перничани можем да създадем своя избор. Резултатът сподели, че силата и желанието за по-различно развиване на града я има. Знам, че за мен са дали своят вот освен членове на Българска социалистическа партия, само че и доста десни.

- Кои ще са първите неща, които ще извършите незабавно, откакто седнете на кметския стол?

- На първо място, несъмнено, е структурирането на експертен екип. Веднага ще желая правенето на прецизен одит в общината, който да покаже на перничани какво е настоящото й положение, като ще се акцентира и на подготовката за правенето на новия бюджет за 2020 година

Перничани желаят и би трябвало да знаят какво се случва с всеки един лев в общинската хазна и по какъв начин се разходва той. Всичко, което е стартирано ще се надгражда, а няма да се разрушава. Ще подам ръка на новия общински съвет и ще го поддържам в положителните му решения, с цел да има транспарантно и мощно ръководство. Спешно ще се опитам да реша казуса с водоснабдяването на града, тъй като има заплаха от въвеждането на воден режим.

- Каква е формулата на триумфа в Перник, с цел да се случат положителни неща?

- Без мощна стопанска система с висока добавена стойност няма по какъв начин да има средства, с цел да се трансформира Перник в проспериращ, развъртян, зелен и добър град за живеене и работа. Благодарение на развиването на локалната стопанска система можем да решим доста проблеми - екология, инфраструктура, превоз, да развием младежките и културни действия и спорта. Перничани желаят да им се предложи път за прогрес в града. Надявам се да привлека повече хора от Перник за моята идея, с цел да изградим един нов и съвременен град. Имам силата и волята, която възпламенява младежите, и се надявам да съумея да пренеса тази мощ върху всички поданици и дружно да тръгнем към ускорено развиване на Перник. Ще работя за това градът да бъде цифрова община, с цел да се понижи корупцията до най-малко и да се увеличи публичността и откритостта при работата на администрацията. Ще разгадавам на хора с висок професионализъм и морал.

- Избройте най-малко три от факторите за реализирането на концепциите си.

- Привличане на вложители, гъвкава финансова политика и мощна стопанска система са нещата, върху които би трябвало да легне политиката в общината. Имам друго виждане за разходването на средствата от досегашното. Само простаците стартират всичко изначало. Всичко, което е положително и е стартирано, ще продължи. В общината има огромни планове, които са от 7-8 години обратно, като този за превоза и водния цикъл. Те би трябвало да се изпълнят допустимо най-скоро. Работата на кмета е и непрекъсната връзка с всички институции, по тази причина първите ми дейности ще бъдат свързани със срещи с всички тях. Казвам това като икономист, тъй като в основата на всичко е стопанската система, приходите и вярното систематизиране на средствата. Когато имаме добре работеща стопанска система, добре работещи компании, тогава ще имаме повече доходи в общината и ще можем да решаваме проблемите на Перник.

Заставам пред моите съграждани с съответни задължения. Първият от тях е вярно консумиране на средствата. Няма обитаемо място в общината, което да е предостатъчно от сметоизвозването, зимното поддържане, неизмитите улици, парковете и детските площадки, които съществуват единствено на документи. Близо 10 млн. лв. ще плащаме през такса боклук идната година. Преди десетина години цената е била 1 милион лв.. Излиза, че 10 пъти сме нараснали това перо, само че 10 пъти сме понижили качеството. Затова е необходим по-голям надзор от страна на общината.

- Обявихте 20 съществени целта, които ще реализирате като кмет. Бихте ли ги припомнили на перничани.

- Да, несъмнено. Електронна община непосредствено в телефона и компютъра на всеки перничанин, нови зони за развиване на бизнес, надзор върху замърсителите на въздуха и водата, постоянно миене на улици и тротоари, поддръжка на зелените площи, са част от уговорките. Ще работя за въвеждането на нов екологичен градски превоз и бърза връзка до София и близките обитаеми места, обществена демографска политика, която значи безвъзмездни детски ясли, подкрепяне на общинските учебни заведения и детски градини за закупуване на консумативи, с цел да не се постанова родителите да доплащат в допълнение.

Ще работя за подкрепяне на общинските лечебни заведения и отваряне на денонощна аптека, за надграждане и възстановяване на обществените услуги в общината посредством подкрепяне на млади гении, млади работещи фамилии, обществен патронаж с нови услуги за нуждаещи се и възрастни хора. И още - замяна на тротоарните настилки, пригодени за всички, възобновяване на фасадите на постройките, създаване на воден цикъл, осветяване до всяка точка. Включил съм в своята стратегия създаване на кръгови кръстовища, благоустрояване на гробищните паркове, нови места за отдих и разходка в кварталите " Изток " и " Тева ", създаване на велоалеи до всеки квартал.

Искам регионът на реката да се обособи като пространство за разходка и отдих посредством създаване на алеи, барбекюта и заведения към нея. Ще изградим закрит плувен басейн, ледена пързалка, скейт парк, а спортуващите ще имат цялостната ми поддръжка. Но какво е Перник без Международния фестивал на маскарадните игри " Сурва ", който стана една от емблемите на града. Искам той да се трансформира в целогодишен туристически артикул и да се построи Сурвакарско село. Имам концепция да обогатя културния календар в Перник с нов музикален фестивал.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР