Станимир Рагевски. Снимка: Искра.бг Фалстарт на финала на делото срещу на

...
Станимир Рагевски. Снимка: Искра.бг
Фалстарт на финала на делото срещу на
Коментари Харесай

Фалстарт на финала на делото срещу Рагевски, обвинен в две убийства

Станимир Рагевски. Снимка: Искра.бг

Фалстарт на финала на делото против на и на 28-годишния строителен служащ Юмер Мехмед . Причината – по време на съвещанието стана ясно, че е постъпила молба от адвокатката на обвинения Ваня Радиева , че не може да се яви на правосъдното съвещание. Към молбата са били приложени сканирани копия от болничен лист за краткотрайна нетрудоспособност . Той е за интервала сред 19 и 25 януари и в него се показва, че е предписано лекуване в домашни условия поради неуточнена зараза на горните дихателни пътища.

Припомняме, че през днешния ден трябваше и вероятно още същия ден да стане ясна ориста на бургаския предприемач. Близките на Бахлова и Мехмед желаят общо към 1,2 милиона лв. кръвнина от него . На съвещанието на бяха конституирани – дъщерята на Бахлова Християна Иванова , която пледира за кръвнина в размер на 500 000 лв. ; майката на убитата брокерка – Стоянка Бахлова , на която гражданският иск е в размер на 300 000 лв. ; приятелката на Мехмед Габриела Атанасова , пледираща за кръвнина в размер на 300 000 лв. ; майката на убития строителен служащ Гюлфие Салибрям , на която гражданският иск е в размер на 100 000 лв. . Бургаският областен съд остави без почитание настояването на сестрата на Бахлова за конституирането й като цивилен просител в правосъдното произвеждане.

Мотивите за са неизпълнени обещания за погашение на пари за осъществена работа . Причината за пък е спор с веществен темперамент .

По време на днешното съвещание прокурор Десислава Трифонова показа пред правосъдния състав подозренията си в достоверността на показания болничен лист . Тя изясни, че служебно й е известно, че юрист Ваня Радиева е по формирано досъдебно произвеждане. Тя акцентира, че може да поддържа думите си с документи . Според нея отлагането на делото е безпричинно и не вижда процесуални спънки да не бъде даден ход поради съществуването на длъжностен бранител.

Същевременно юристите на частните ищци пожелаха делото да бъде отсрочено , тъй като по думите им то се намира на такава фаза , на която е редно обвиненият да бъде защитаван от определения от него юрист . Адвокат Галина Колева сподели, че съдът може да ревизира изказванията на държавния обвинител и в случай че се потвърди виновност на юрист Радиева, тя да си понесе отговорността . От своя страна юрист Димитър Вълчев посочи, че повода за неявяването на колежката им е краткотрайна нетрудоспособност, няма трайни аргументи в бъдеще тя да не пази клиента си и е редно на този стадий тя да участва .

Съдия Гагашев попита и Рагевски дали да даде ход на делото, като обвиненият отвърна :

„ Предпочитам Ваня Радиева да участва, само че оставям решението и на вас. “

След скрито съвещание на правосъдния състав, арбитър Гагашев съобщи, че на този стадий от показаните от прокурора бумаги не може да се направи безапелационен извод за неуважителна причина за отсъствието на юрист Ваня Радиева поради това, че е показано сканирано копие на болничен лист, подписано от доктор . Според магистрата следва да се извърши инспекция и да се изиска пояснение от Радиева , само че на този стадий не може да се направи умозаключение, че повода за неявяването й е неуважителна.

Следващото съвещание е планувано да стартира от 10:00 часа на 29 февруари .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР