Стандартно оборудване с цветни екрани с висока разделителна способност. Цялото

...
Стандартно оборудване с цветни екрани с висока разделителна способност. Цялото
Коментари Харесай

Цифров интериор и двигатели на новия Volkswagen Taigo

Стандартно съоръжение с цветни екрани с висока разграничителна дарба. Цялото арматурно табло на новия Taigo се отличава със своя хоризонтално насочен дизайн, който значително се дефинира от модулите, ситуирани на таблото - включеният в общоприетото съоръжение блок на контролните принадлежности Digital Cockpit (Digital Cockpit Pro се предлага като алтернатива или зависи от равнището на оборудването) и сензорния екран на новото потомство инфотейнмънт системи. С бутона View върху дясната спица на мултифункционалния волан, лидерът на Taigo може бързо и елементарно да превключва сред трите съществени графични оформления на цифровите показния на приборите на Digital Cockpit.

В своята целокупност, екранът с цифровите показания на контролните принадлежности и сензорният екран на инфотейнмънт системата образуват съразмерен общ образен детайл - те са ситуирани еднообразно високо и образуват една образна ос в полезрението на лидера, която е доста комфортно и ергономично решение. Всички значими модули за ръководство на функционалностите с изключение на тези за климатичната апаратура са групирани комфортно в горния напречен панел на арматурното табло. Този детайл прелива в облицовките на предните порти и според от равнището на оборудването употребява разнообразни декоративни покрития. Сензорният екран на инфотейнмънт системата на собствен ред е поместен в черен „ остров " с гланцово черно покритие в центъра на арматурното табло, като единственият спомагателен бутон в тази област е този за спешните светлини. Отляво черният панел прелива на едно равнище с екрана на контролните принадлежности, като органичната връзка на Digital Cockpit или Digital Cockpit Pro и инфотейнмънт системата основава хармонична цифрова среда на пространството пред лидера. Приборите за ръководство на функционалностите на климатичната апаратура са ситуирани централно на едно равнище по-надолу.

Блокът на контролните принадлежности Digital Cockpit Pro предлага на лидера доста разнообразни благоприятни условия за настройване на графичното оформление и наличието на показанията на екрана, три от които могат да бъдат запаметени като желани. Анимацията за добре пристигнали и сбогом при пускане и изключване на мотора е проведена под формата на слайдшоу. На екрана може да се демонстрира изображение на картата на навигационната система, както и фотография на събеседника по време на телефонен диалог.

Цифрови принадлежности за ръководство на системата Climatronic. Ако в оборудването на новия Taigo е включена в допълнение предлаганата автоматизирана климатична апаратура Climatronic, нейните функционалности се ръководят чрез изцяло нова, напълно цифрова скица, при която класическите въртящи се регулатори и бутони са сменени от сензорни панели и плъзгачи. Всичко е извънредно разумно, прегледно и интуитивно за приложимост с помощта на потреблението на осветени принадлежности с пряк достъп, ситуирани идеално в зрителното поле на лидера. Целият ръководещ модул на климатичната апаратура е поместен под инфотейнмънт системата, отличава се с елегантна черна гланцова повърхнина и е ясно разграничен на три равнища.
На горното равнище са бутоните за пряк достъп до функционалностите за топене на челното и отопление на задното стъкло, функционалността за рециркулация на въздуха в купето и цифровите показания за температурата от страната на лидера и пасажера на предната седалка, както и настоящия режим на работа на климатичната апаратура.

Второто равнище съдържа сензорните панели за ръководство на отоплението на седалките, автоматизиран режим ( " Auto " ) и синхронизацията на двете климатични зони ( " Sync " ), както и плъзгача за ръководство на степента на вентилацията.

На третото равнище са ситуирани осветените плъзгачи за конфигурация на температурата и сензорни панели за включване или изключване на системата Climatronic и избора на посоката на въздушния поток (глава, среда, пространство за краката). Под климатичния модул има два осветени USB-C врата и панел за безжично апостериори зареждане на смарт телефон като опция за в допълнение съоръжение.

Нови инфотейнмънт системи. Новият Taigo предлага с избор от четири разнообразни инфотейнмънт системи - Composition с 6,5-инчов екран (стандартно съоръжение при равнища Polo и Life), Ready2Discover с 8,0-инчов екран (стандартно съоръжение при равнища Style и R-Line), Discover Media с 8,0-инчов екран и Discover Pro, където дисплеят е с диагонал 9,2-инча. Версията Composition употребява софтуерната основа на модулната инфотейнмънт платформа от второ потомство MIB2, до момента в който системите с 8,0-инчов и 9,2-инчовекран са част от третото потомство на същата платформа - MIB3.1, която предлага благоприятни условия за онлайн навигация и безжична ОТА (over-the-air) актуализация на навигационните карти. В допълнение, системата за предсказуема навигация от второ потомство ви разрешава да предупреждавате за спирания на трафика по най-вероятния маршрут, даже в случай че насочването по маршрута не е задействано.

В допълнение, навигационната система с превантивна функционалност от второ потомство дава опция за предупреждаване на лидера за разстройства в трафика по най-вероятния маршрут, даже в случай че не е включено интензивно водене по маршрута.

При аудиосистемата Ready2Discover с радиоапарат притежателят на Тaigo има опция да задейства навигационната функционалност и след покупката (функции при поискване), а системите Discover Media и Discover Pro оферират тази функционалност като част от общоприетото съоръжение. Сред специфичните характерности на системата Discover Pro са адаптивният начален екран и опцията за проявление на две самостоятелни една от друга карти на екрана на блока на контролните принадлежности пред лидера и на екрана на инфотейнмънт системата в центъра на арматурното табло.

Благодарение на модула за мобилна онлайн връзка OCU (Online Connectivity Unit) с вградена eSIM карта, разширената гама от функционалности на MIB3 системите включва онлайн услугите на We Connect (настроени за безграничен интервал на употреба) и We Connect Plus (настроени за гратис потребление за интервал от една или три години в Европа). В взаимозависимост от равнището на съоръжение на съответния автомобил, MIB3.1 системите оферират и нови функционалности, измежду които и достъп до стрийминг услуги. Потребителите могат също да създадат необятен набор от самостоятелни настройки и посредством своя Volkswagen ID да ги запаметят в облака за потребление в други коли на марката Volkswagen. Безжичната смарт телефон интеграция се предлага и посредством App-Connect Wireless (стандартно при равнища Style и R-Line) за устройства с Apple CarPlayTM и Android AutoTM.

Икономични TSI мотори с ниски равнища на излъчванията

Два трицилиндрови и един четирицилиндров вид. В основата си новият Taigo е модел с предно предаване и бензинови турбодвигатели със система за непосредствено впръскване на гориво. Високоефективните бензинови елементи с три и четири цилиндъра се оферират във версии с оптималната мощ от 70 кВт (95 к.с.), 81 кВт (110 к.с.) и 110 кВт (150 к.с.). В взаимозависимост от версията на мотора, предавките се сменят ръчно посредством 5-степенна/6-степенна механична предавателна кутия или посредством 7-степенна трансмисия с два съединителя (DSG). Икономичните 1,0-литров TSI и 1,5-литров TSI се отличават с доста ниски равнища на излъчванията и имат значим принос за прехода към природосъобразни транспортни средства, употребяващи най-съвременните технологии в региона на ръководството на горивния развой.

1.0 TSI със 70 кВт/95 к.с. Най-малкият турбодвигател със система за непосредствено впръскване (TSI) на Taigo се предлага общоприетоо в комбиниране с 5-степенна механична предавателна кутия и е колкото чевръст, толкоз и ефикасен. Версията на новия модел с TSI с 95 к.с. реализира оптималната скорост от 183 км/ч и може да тегли прикачен товар със спирачки до 1000 кг (при надолнище до 12%) или до 1100 кг (при надолнище до 8%). Допустимият прикачен товар без спирачки при него е 610 кг, а оптималното натоварване на теглича е 55 кг.

1.0 TSI с 81 кВт/110 к.с. Трицилиндровият елемент на Taigo с оптималната мощ 110 к.с. се предлага общоприетоо в комбиниране с 6-степенна механична предавателна кутия, а 7-степенната DSG е част от спомагателното съоръжение на версията. TSI с мощ 110 к.с. развива оптималната скорост от 191 км/ч, а оптимално допустимото тегло на прикачения товар със спирачки е 1100 кг (при надолнище до 12%) или 1200 кг (при надолнище до 8%). Допустимият прикачен товар без спирачки е 630 кг, а оптимално позволеното натоварване на теглича е 55 кг.

1.5 TSI със 110 кВт/150 к.с. Най-мощният мотор в гамата на новия Taigo е четирицилиндровият турбодвигател 1.5 TSI с оптималната мощ 110 кВт (150 к.с.). С тази композиция на силовото предаване Taigo доближава оптималната скорост от 212 км/ч и може да тегли прикачен товар със спирачки до 1200 кг (при надолнище до 8% или 12%). Допустимият прикачен товар без спирачки при него е 650 кг, а оптимално позволеното натоварване на теглича е 55 кг.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР