Станахме национално известни, прочухме се. Искам да кажа няколко неща.

...
Станахме национално известни, прочухме се. Искам да кажа няколко неща.
Коментари Харесай

Събина Петканска: Местните данъци и такси в Сливен са изключително високи

„ Станахме национално известни, прочухме се. Искам да кажа няколко неща. Имаме формален претендент, който е утвърден от Националния съвет и това е ген. Кольо Милев. Той е претендентът за кмет на Българска социалистическа партия в Сливен. Кандидат-кметът Минчо Афузов още преди да стартира предизборната акция беше „ окичил “ целия град с билбордове, които бяха с логото, името и цвета на Българска социалистическа партия – това е нелегално “.

Това сподели в студиото на „ Лице в лице “ доктор Събина Петканска, претендент за общински консултант от Българска социалистическа партия в Сливен.

Вижте кои са те

„ ЦИК излезе с решение билбордовете на господин Афузов да бъдат свалени. Един кандидат-кмет стартира предизборната акция с машинация. Той беше два пъти длъжностен регионален шеф на Сливен, назначен от служебните държавни управления. Президентът няма ли най-сетне да си направи политическа партия, а не да „ ръси “ свои претенденти в целия политически набор. Ние вътрешен проблем нямаме в Българска социалистическа партия “, разяснява тя.

Петканска посочи, че в други регионални градове е имало разминаване сред локалната конструкция и партийното управление като в Перник, Смолян и Благоевград.

Те ще могат да упражнят своя избор в 181 секции

„ Структурите избират. Ние в тази партия имаме правилник, имаме правилник и органи. Ръководството взема решение, че ще смъкна доверието от нашия началник на Българска социалистическа партия в Сливен и от кандидатурата на Афузов. Причината е, че той се явява като претендент за кмет два месеца преди нашите структури да изберат претендентите за кметове. Той се явява като претендент от предприемчив комитет, който е различен политически индивид. Ръководството на Българска социалистическа партия взема решение, че би трябвало да има различен претендент, който да е с номера в бюлетината на Българска социалистическа партия. Грешката на партийното управление в Сливен, което поема този ангажимент да обясни това, че тази кандидатура отвън Българска социалистическа партия. Сега към този момент си имаме претендент за кмет Кольо Милев, който е утвърден от Националния съвет “, посочи претендентът за общински консултант.

„ Кмет в Сливен не сме имали от 8 години. Последният кмет е точно ген. Кольо Милев. В Българска социалистическа партия има проблеми, които започнаха, когато Корнелия Нинова стана ръководител на партията. Тя реши да почисти партията от социалистите милионери и от разнообразни стопански кръгове. Това оказа въздействие на рейтинга на партията. В дълготраен проект мисля, че това е добре за Българска социалистическа партия. Политическият рейтинг спада поради това, че доста от нашите членове през годините понижават. Вижда се, че в Българска социалистическа партия има проблем. Рейтингът спада, защото се появиха и други партии – „ ИТН “, „ Възраждане “ и „ Левицата “. Тези партии взимат електорат от старите. В града ни не сме се отърсили от старите фрагменти на Българска социалистическа партия, свързани със абсурда „ батко и братко “ от 2005 година в Сливен, което хората го помнят. Ще претърпим срив, само че сме консолидирани и мислим да се явим на изборите обединени “, акцентира още Събина Петканска.

„ Пречиствателната станция е един от проблемите. Аз съм си сложила 20 цели. Ако стана общински консултант, ще ги внеса. Един от огромните проблеми, който ще изведа пред скоби, са локалните налози и такси. Те са извънредно високи в Сливен. Толкова доста се подвигнаха налозите и таксите, че наши жители отиват и си трансформират адреса в прилежащи общини, с цел да заплащат по-ниски налози. Инвеститорите също бягат. Бизнесът няма директна и бърза връзка с локалната администрация. В Сливен липсват огромни вложители. Проблем са разкопаните улици. Има проблем във вилната зона с осветлението и канализацията. Има доста проблеми, които могат да бъдат решени в най-скоро време “.

Дъщеря ѝ, която е неин обществен помощник, търси помощ от институциите

„ Здравеопазването е друга проблематична сфера. Екзотично е предлагането зам.-кметовете по опазването на здравето да се избират на конкурсен принцип. Целта е на тези места да бъдат хора, които желаят и могат да свършат работа “, разяснява още претендентът за общински консултант от Българска социалистическа партия в Сливен.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР