Станаха ясни всичките 16 осминафиналисти за Копа Либертадорес през 2019

...
Станаха ясни всичките 16 осминафиналисти за Копа Либертадорес през 2019
Коментари Харесай

Бока Хуниорс и Ривър Плейт могат да играят 1/8-финал в Либертадорес

Станаха ясни всичките 16 осминафиналисти за Копа Либертадорес през 2019 година. Най-много представители има от Бразилия, откакто цели шест отбора не престават борбата за короната на Южна Америка. Четири от тях са сложени - Палмейрас, Крузейро, Интернасионал и Фламенго. Първите три състава са и топ три по индикатори след изиграването на групите в шампионата. Парагвай има трима представители след поставените осем - Серо Портеньо, Либертад и Олимпиа Асунсион, които също завоюваха своите групи.
The 8 first place finishers!

4 clubs from Brazil
3 clubs from Paraguay
1 club from Argentina#CONMEBOLLibertadores pic.twitter.com/Pxrn56UbGH
— CONMEBOL Libertadores (@TheLibertadores) May 10, 2019 Последният подложен е Бока Хуниорс, който завоюва своята група с гол на Карлос Тевес в 95-ата минута против Атлетико Паранаенсе, а бразилците останаха втори. Другият бразилски отбор, който е измежду не поставените е Гремио. Шампионът на Южна Америка от 2017 година е още в компанията на двата състава от Еквадор - Емелек и Лига де Кито, уругвайският Насионал и трите аржентински отбора - Сан Лоренцо, Годой Крус и Ривър Плейт.
And the 8 sides who qualify for the Round of 16 as runners-up!

3 clubs from Argentina
2 clubs from Brazil
2 clubs from Ecuador
1 club from Uruguay#CONMEBOLLibertadores pic.twitter.com/c9rkfqH4ur
— CONMEBOL Libertadores (@TheLibertadores) May 10, 2019

Грандът от Буенос Айрес, който е притежател на трофея, единствен от приключилите на второ място в своите групи тимове няма проваляне през този сезон в шампионата. " Милионерите " имат две победи и четири равенства. Интересното е, че единствено още един от 16-те 1/8-финалисти в конкуренцията няма проваляне. Става въпрос за Интернасионал, който беше в една група с Ривър, като двете срещи приключиха наедно 2-2.

Жребият ще бъде теглен на 13 май, като може да има повтаряне на миналогодишния край Ривър Плейт и Бока Хуниорс още в идната фаза.
The pots are set for the #CONMEBOLLibertadores Round of 16 draw! pic.twitter.com/nNskAwXayB
— CONMEBOL Libertadores (@TheLibertadores) May 10, 2019
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР