Силният дъжд и градушка в София доведоха до закъснения на

...
Силният дъжд и градушка в София доведоха до закъснения на
Коментари Харесай

Потоп и град удари София

Силният дъжд и градушка в София доведоха до закъснения на полети на столичното летище. То остана отворено за кацащи самолети, забавянето е за три полета.  Няма анулирани, както и пренасочени полети .

55 са сигналите за нанесени вреди от дъжда  и вятъра в столицата, оповестиха от пожарната. Към 19 ч. на терен работят над 10 екипа. Основните сигнали са за паднали дървета, запушени шахти и наводнени приземни етажи в разнообразни квартали на София. От пожарната прецизираха, че все още няма данни за бедставщи и потърпевши хора.

Лек автомобил, който е бил залят от вода, е бил изтеглен от столичната ул „ Слатинска “. Шофьорът е незасегнат, обясниха от Министерство на вътрешните работи. П о пътя сред с. Яна и София има закъсали рейсове и коли.  От пожарната обясниха, че има закъсал и рейс на градския превоз (линия 118). В него има 5 души, които са невредими.

В пожарната главно са получили сигнали за наводнени приземни етажи и запушени шахти.

Аварийни екипи отводняват транспортния подлез на бул. „ Цариградско шосе “.

Към момента е пренасочен маршрутът на автобусна линия 8, тя се движи по Искърско шосе.

Наводнени са улици и булеварди в столичните региони „ Младост “ и „ Студентски “, където движението е затруднено.

На „ Цариградско шосе “ се е образувало километрично запушване.

Екипи на общинското спешно звено сега са на обходи, осведоми шефът Красимир Димитров:

„ Имаме сигнали за „ Младост “. Единият е за детска градина, а другият – за търговски обект, че има наводнен партерен етаж “.

Над 20 сигнала за паднали дървета  са получени в пожарната в София. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Към момента  няма данни за потърпевши хора  и за тежки произшествия в резултат на бурята в столицата.

Извършва се наблюдаване на речните корита и общинските язовири, оповестяват още от общината.

От профилирания уебсайт Meteo Balkans оповестяват, че ледените зърна са били с размера на лешник.

От Националния институт по метеорология и хидрология издадоха за на следващия ден жълт сигнален код за интензивни превалявания. Силен дъжд се чака във Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, София област, Кюстендил, Пазарджик, Стара Загора и Смолян.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР