Стълб с важни пътни знаци е потрошен във Варна, видя

...
Стълб с важни пътни знаци е потрошен във Варна, видя
Коментари Харесай

Потрошиха стълб с пътни знаци до лобното място на Мартин Чикалов във Варна

Стълб с значими пътни знаци е потрошен във Варна, видя кореспондент на Varna24.bg .

Той се намира на оживено авеню в града - бул. " Приморски " - в правата от кръстовището с бул. " Цар Освободител " (Летният театър) по посока подлеза на Фестивалния и конгресен център.

Изключително значимият дирек с пътните знаци бе подложен след тежката злополука на 10 септември 2018 година, когато на пешеходна пътека на булеварда бе блъснат и почина 37-годишният балетист Мартин Чикалов. Монтирането му бе за цел да " убие " скоростта на колите, които фучат там. Заради случая бе построен " лежащ служител на реда " и понижена скоростта за прекосяване на МПС на кръстовището на бул. " Приморски " с ул. " Македония ".  

На стълба има сложени два пътни знаци. Горният е с номер А13 " Изкуствени неравности по платното за придвижване “ от група предупредителни пътни знаци за опастност ". Под него е пътен знак с номер В26 " Забранено е придвижване със скорост, по-висока от означената “.

Причината за провалянето е очевидно вандалски акт - не се виждат следи от пътно-транспортно произшествие, защото няма провали по тротоара и бордюра, а единствено стълба е килнат, тъй че знаците са полегнали и не са задоволително забележими за водачите, които се движат по булеварда.

" Приморски " е един от оживените пътно-транспортни артерии във Варна - граничи с Морската градина. По продължение на булеварда има голям брой пешеходни пътеки, по които варненци и гостите на града минават, отивайки на разходка в парка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР