Стажант- репортерът на “Хасковска Марица Алберт Димитров имаше честта да

...
Стажант- репортерът на “Хасковска Марица Алберт Димитров имаше честта да
Коментари Харесай

Хасковлия се снима с канцлера на Австрия

Стажант- репортерът на “Хасковска Марица ” Алберт Димитров имаше достойнството да се срещне с най- младия водач в Европа Себастиан Курц. Талантливият юноша се видя с австрийския канцлер на националния празник на страната 26 октомври- Денят на неутралитета. На тази дата през 1955 година с акт на Народното събрание неутралитетът става част от австрийската конституция.От балкона на двореца „ Белведере “ външният министър на алпийската страна Леополд Фигл оповестил, че Австрия е свободна.

По този мотив в петък се организира ден на отворените порти в някои държавни институции. Сред тях бе и е така наречен Kanzleramt - постройката работно място на канцлера. Там студентът от Хасково, който учи във Виена, срещнал Курц. За да вляза чаках на една опашка, дълга към 60-70 метра. Обиколихме доста кабинети, в които има и доста история. Всички бяхме доста сюрпризирани, когато влизайки в работния кабинет на Себастиан Курц, видяхме самия него. Настана едно раздвижване измежду посетителите, споделя Алберт.

Най- младият канцлер в историята на Австрия отделил време за фотография на всеки един човек от 30- членната група и дал подпис. Най-малките пък зарадвал с лакомства.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР