Стадото на баба Дора от ямболското село Шарково няма да

...
Стадото на баба Дора от ямболското село Шарково няма да
Коментари Харесай

Стадото на баба Дора няма да оцелее, заяви шефът на БАБХ

Стадото на баба Дора от ямболското село Шарково няма да оцелее . Това призна в ефира на bTV шефът на Българската организация по сигурност на храните доктор Дамян Илиев в коментар за евтаназията на дребно-преживните животни в района поради болестта африканска чума.

Припомняме, че баба Дора се трансформира в знак на отчаянието на българския дребен животновъд. Хиляди хора в обществените мрежи споделяха фотоси и видео, на които се вижда по какъв начин старата жена приказва със сълзи на очи за своите кози и ярета, на които гледа като на лични деца.

Стадото на баба Дора беше единственото пощадено през почивните дни, когато мнжество животни бяха евтаназирани в Ямболко по инструкции на управляващите. На петия ден от недоволството на животновъдите обаче, блокадата към кошарата на баба Дора става все по-голяма.

Жената сподели в предаването " Тази заран ", че е горда българка и няма да се съобщи. По думите ѝ поради поддръжката на толкоз доста хора, би трябвало да бъде мощна. Баба Дора акцентира, че не има вяра на управляващите, които давали подправени очаквания на хората .

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР