Стадионът на Алавес Мендисироса в град Витория-Гастейс е фаворит за

...
Стадионът на Алавес Мендисироса в град Витория-Гастейс е фаворит за
Коментари Харесай

Финалът за Купата на краля в Страната на баските?

Стадионът на Алавес " Мендисироса " в град Витория-Гастейс е любимец за сцена на финала за Купата на краля, твърди El Diario Vasco. В борбата за трофея би трябвало да се изправят Атлетик Билбао и Реал Сосиедад, а оповестеното преди месеци място беше стадион " Ла Картуха " в Севиля. Ако в действителност мачът бъде без аудитория, няма никаква причина баските отбори да пътуват до Андалусия, защото няма да има продадени билети за конфликта.

Още повече, че през лятото температурите в Севиля доближават 50 градуса по Целзий и това наподобява като излишно изпитание. Витория се намира на 70 километра от Билбао и на 130 км от Сан Себастиан, което не допуска огромно придвижване. Дори срещата да бъде без аудитория в Испания чакат хиляди почитатели на двата отбора да се опитат да дойдат в града за финала.

И Атлетик Билбао, и Реал Сосиедад желаят финалът да бъде с аудитория, като даже са склонни той да се играе и през 2021 година. Това обаче наподобява невероятно поради това, че спечелилият печели квота за евроучастие за идния сезон, който пък би трябвало да стартира преди края на календарната 2020 година. Ла Лига 27 кръг, неделя 8 март  Реал Валядолид 1:4краен резулат  Атлетик Билбао
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР