Стачките, демонстрациите и блокадите продължават да се провеждат в редица

...
Стачките, демонстрациите и блокадите продължават да се провеждат в редица
Коментари Харесай

Опожарени автомобили и купища боклук: Протестите във Франция продължават

Стачките, демонстрациите и блокадите не престават да се организират в редица градове във Франция. Недоволството от повдигането на пенсионната възраст не стопира.Улиците на страната са цялостни със запалени огньове, опожарени коли и купища отпадък.По данни на локалните управляващи единствено през вчерашния ден са ранени 175 служители на реда, а 201 души са задържани. Според министерството на вътрешните работи в демонстрациите са се присъединили към 740 000 души в цялата страна, а по данни на Конфедерацията на синдикатите те са били над 2 милиона.

Сблъсъци с полицията има в градовете Рен, Бордо, Тулуза и Страсбург. Облечени в черно стачкуващи хвърляха предмети по полицията, която отвърна със сълзотворен газ.

" Виждаме добре, че през цялото време държавното управление няма предпочитание за договаряния. То не се вслуша в синдикатите, даже имаше миг, в който Еманюел Макрон не пожела да се срещне с тях. Това също е промяна, подбудена от бизнеса и Европейски Съюз. Те не би трябвало да репресират всички, с цел да прокарат тази промяна. Засега съгласно мен няма какво да преговаряме, в действителност можем да спечелим посредством стачки ", съобщи протестиращ.

" Настояваме държавното управление да отстъпи във връзка с пенсионната промяна. Можем да забележим, че през днешния ден има всеобщ яд измежду популацията и в действителност всички са съгласни, че този закон не би трябвало да влиза в действие, даже и да мине без парламентарен избор. Все още имаме вяра, че държавното управление ще отстъпи и ще отдръпна тази промяна, тъй като това, което е несъмнено, е, че няма да спрем ", изясни протестираща.

Френското държавно управление отхвърли настояването на профсъюзите за прекъсване и преосмисляне на законопроекта за пенсиите, предусещащ да се усили възрастта за пенсиониране с две години - от 62 на 64 години. Протестите се ускориха, откакто държавното управление употребява специфични пълномощия, с цел да прокара законопроекта в Народното събрание без гласоподаване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР