Стачка блокира морския транспорт в Гърция. Туристите търсят начин да

...
Стачка блокира морския транспорт в Гърция. Туристите търсят начин да
Коментари Харесай

Стачка блокира морския транспорт в Гърция. Туристи в капан

Стачка блокира морския превоз в Гърция. Туристите търсят метод да изоставен островите, круизни кораби също стоят по пристанищата, информира БНР. Гореща вълна превзема Гърция с температури до 41 градуса. Стачката на моряците прекъсна морския превоз в Гърция. На котва остават фериботи и товарни кораби.

Моряците стачкуват за нарастване на заплатите и екипажите на корабите. От туристическия бранш приканват стачкуващите да прекратят митингите, с цел да обслужат туристите.

По пристанищата доста хора също чакат с вяра, че би могло да се прекратят стачните дейности още преди края на оповестената стачка, която завършва тази нощ. По островите хиляди туристи удължиха почивката си с ден и се пробват да намерят място в първите фериботи, други търсят билети за самолетните полети. За туристите с коли и каравани е доста мъчно да си обезпечат места във фериботите даже за идващите дни. Моряците не отстъпват и упорстват за сключване на групови трудови контракти. Синдикатите заплашват с нова стачка през туристическия сезон.

Заради стачката на моряците в Гърция Министерството на външните работи насочи рекомендации към българските жители. Те би трябвало да се осведомят за обстановката и да обмислят разновидности за превоз отвън морския и фериботите, предлагат от външно министерство.

При нужда може да бъде потърсена помощ на следните номера:

+30 210 67 48 107 и +30 693 70 96 220.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР