Стачка блокира гръцките железници след фаталната влакова катастрофа. Болката се

...
Стачка блокира гръцките железници след фаталната влакова катастрофа. Болката се
Коментари Харесай

Стачки и протести в Гърция след трагичната влакова катастрофа

Стачка блокира гръцките железници след съдбовната влакова злополука. Болката се трансформира в яд за десетките починали сътрудници и сънародници, обявиха профсъюзите. Часове по-рано имаше спонтанни митинги в Атина, Солун и Лариса, покрай мястото на нещастието. Стигна се и до конфликти с полицията.





За мнозина в Гърция жестоката железопътна злополука е била единствено въпрос на време. Според гръцките профсъюзи до нещастието се е стигнало поради " незачитането " на гръцките железници от страна на няколко поредни държавни управления.



Гневът ескалира в конфликти сред стачкуващи и силите на реда пред постройката на Хеленик Трейн в Атина - компанията, виновна за поддръжката на гръцката железопътна мрежа. Недоволните хвърляха камъни и палеха огньове по улиците. Полицията отвърна със сълзотворен газ.



Арестуваният началник-гара не би трябвало да заплати цената за цялата болна система, твърди пред " Франс прес " участник в безмълвно бдение в Лариса.

Пред болничното заведение в града, където са откарани доста от жертвите се чуват възгласи " убийци ". Много хора там дават ДНК-проби за различаване на починалите. Температурата в изгорелите вагони е доближиха 1 300 градуса по Целзий, откриването на оживели е изключено, само че най-малко 10 души остават в неопределеност.

Профсъюзите акцентират, че нещастието е извадила на показ някои хронични дефекти на железопътната система. Синдикалисти показват, че основни техни претенции са останали без отговор.

Наемане на непрекъснати фрагменти, по-добро образование и най-много въвеждане на съвременни технологии за сигурност - всичко това отиваше в кошчето, се показва в особено официално съобщение. От синдиката на работещите в Атинското метро акцентират, че имат общи проблеми с гръцките железници и се причисляват към тяхната 24 -часова стачка.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР