Стабилността на ЕС се улеснява най-добре от разширяването. Това каза

...
Стабилността на ЕС се улеснява най-добре от разширяването. Това каза
Коментари Харесай

Борел: Това не е само война срещу Украйна, но и за нашата сигурност

Стабилността на Европейски Съюз се улеснява най-добре от разширението. Това сподели Жозеп Борел, висш представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността, след идването си на срещата на върха на Европейския съвет през днешния ден, оповестява.

„ Разширяването е най-важната външна политика “, акцентира Борел.

Жозеп Борел сподели през днешния ден в Брюксел, че Европейски Съюз би трябвало да поддържа Украйна " колкото е допустимо " и уточни, че това е екзистенциален въпрос за Европа.

След като дойде на срещата на върха на водачите на Европейски Съюз, Борел сподели пред публицисти, че Европейски Съюз би трябвало да се придържа към поддръжката на Украйна, доколкото може, от позиция на разширение, военна поддръжка и финансова поддръжка.

Той уточни, че по време на срещата на върха ще рапортува на водачите за работата, обвързвана със отговорностите на Украйна за сигурност.

„ Ще продължа да ги апелирам да схванат и съм сигурен, че те схващат, че това е екзистенциален въпрос за Европа. Че нашата поддръжка за Украйна би трябвало да бъде непрекъсната и увеличена, тъй като това не е единствено война против Украйна, само че и за нашата сигурност ", добави още Борел.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР