Стабилно е състоянието на привърженика на Левски“, който снощи беше

...
Стабилно е състоянието на привърженика на Левски“, който снощи беше
Коментари Харесай

Стабилно е състоянието на фена на „Левски“, намушкан с нож в Скопие

Стабилно е положението на последователя на „ Левски “, който нощес беше намушкан с нож по време на пердах сред агитки в Скопие. „ Сините “ играха мач против македонския „ Шкупи “, който приключи 2 на 0 за българския отбор.

Фенът на „ Левски “ е в болница „ Майка Тереза “, където е бил опериран. Още трима почитатели на „ Левски “ бяха ранени. В момента тече следствие по случая, след което ще бъдат повдигнати обвинявания. Всички ранени са в устойчиво положение все още.

Общо 21 са задържаните от полицията в Скопие футболни почитатели, като 19 от тях са почитатели на „ Левски “ София, а двама – на ФК „ Шкупи “, заяви Българска телеграфна агенция.

Осем български жители са задържани за експанзия по време на мача, двама – за физическо нахлуване на полицейски чиновници, които са правили служебните си отговорности, а деветима са задържани за нападателно отношение към полицията. Предстои да им бъдат повдигнати обвинявания.

От българското министерство на външните работи оповестиха, че са осведомени за случая и наблюдават обстановката. Посланикът ни в Северна Македония още нощес е провел диалог с способените управляващи и е настоял за незабавно изясняване на случая. Проблемите за българските почитатели започнаха още от границата с извънредно щателни инспекции. На влизане в стадиона също бяха претърсвани.

Срещата сред ПФК „ Левски “ София и ФК „ Шкупи “ от втория прелиминарен кръг на Лигата на конференциите на стадион „ Тодор Проески “ в Скопие беше избрана от УЕФА като дуел с висок риск. До конфликти след мача, който завърши с резултат 2:0 в интерес на българския тим, не се стигна.

„ Решихме, че няма да напуснем стадиона, до момента в който няма изясненост какво ще се случи със арестуваните почитатели “, разяснява в „ Денят стартира “ Никола Бушняков от съдружие „ Левски на левскарите “. По негови данни арестуваните българи са 19, за 17 от тях е имало увещание от македонска страна, че ще бъдат освободени в 8 ч. тази заран.

Снощи почитателите на „ Левски “ събираха пари, с цел да могат да платят санкциите на арестуваните.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР