Срути се част от скъпоструващата ограда край Малко Търново. За

...
Срути се част от скъпоструващата ограда край Малко Търново. За
Коментари Харесай

Скандал! Срути се част от ”Великата българска стена” до Малко Търново

Срути се част от скъпоструващата ограда край Малко Търново. За това алармираха за "Фрог нюз " източници на Министерство на вътрешните работи. Снимката, която е от 4 декември т. година потвърждава, че оборудването е изцяло унищожено и не извършва възпиращи функционалности.
Не е загадка, че точно от там влизат огромна част от мигрантите. До този миг ръководещите пазят цялостно безмълвие за зародилия проблем. На фотографията се вижда и паднала стълба. Предполага се, че тя е употребена при незаконното прекосяване на хора през границата на България. Главният прокурор Сотир Цацаров неотдавна разкри в „ Шоуто на Слави “, че ДАНС и АДФИ са направили инспекция за цената, на който е издигната оградата. Изводите на ведомствата са, че има действително повишени цени. Обясни, че сега се прави спомагателна инспекция и в случай че изводите на ДАНС се потвърдят, ще бъдат повдигнати обвинявания.
Бившият вицепремиер Валери Симеонов съобщи на 8 юни 2017 година на съвещание на Министерски съвет: България би трябвало да се гордее с най-стабилната ограда в целия Европейски Съюз, която умерено може да бъде наречена Великата българска стена.
Преди към година журналистката Елена Йончева сподели фотоси, от които се видя, че още веднъж в региона на Малко Търново защитното оборудване е разрушено. Валери Сименово упрекна Йончева в неистина. Малко по-късно Народното събрание гласоподава закон, с който забрани достъпа до оградата, вкарвайки я в листата само че стратегическите обекти от голяма важност за националната сигурност. За всички бе ясно, че това се прави, с цел да не може публицисти да снимат и разкриват проблемите с оградата.
Ппроверката на оградата в АДФИ минава под зоркият надзор на прокуратурата. Тя завършва в края на 2017 година. Странно е за какво основният прокурор Сотир Цацаров едвам в този момент огласи казуса, откакто неговите подчинени държавни обвинители още преди една година са били наясно с него? За информация на читателите ни финансовите инспектори били разграничени на три екипа за следствие на оградата, като прокуратурата давала напън за нейното завършване. Съответно тогава са направени и три отчета, още веднъж предоставени на обвинителите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР