Сроковете за доставка обаче не са обявени. Това може да

...
Сроковете за доставка обаче не са обявени. Това може да
Коментари Харесай

Spike S-512 – този луксозен свръхзвуков самолет ще лети от Ню Йорк до Лондон за 3 часа

Сроковете за доставка обаче не са оповестени. Това може да е като фантазията за Cybertruck на Tesla, само че за милиардери..

Емил Василев преди 18 секунди 0 Сподели

Най-четени

ТелефониСветослав Димитров - 13:15 | 08.09.2023

Ето коя функционалност разрежда смарт телефона 5 пъти по-бързо, съгласно специалистите

АвтомобилиДаниел Десподов - 9:41 | 08.09.2023

Нов пробив: в Германия сътвориха ултракомпактен електродвигател без непрекъснати магнити съвършен за електрическите автомобили (видео)

IT НовиниЕмил Василев - 19:30 | 08.09.2023

Световен връх: Вятърна турбина генерира задоволително сила за един ден, с цел да зареди 170 000 семейства

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Базираната в Съединени американски щати авиокосмическа компания Spike разгласи, че към този момент приема резервации за своя свръхзвуков бизнес аероплан на стойност 100 милиона $.

„ Доставките са лимитирани и се основават на датата на първичния депозит. “

заявява компанията на своя уеб страница

Обявите за резервация на аероплан са необичайност, а още повече, в случай че той е свръхзвуков. Мечтаният от човечеството полет над моретата със скорост, по-висока от тази на звука, завърши през 2003 година, когато Concorde издигна последния си аероплан и голям брой стартъпи работят за това тази фантазия да стане още веднъж допустима.

Неотдавна компании като Aerion банкрутираха, а Boom Supersonic, която обещаваше толкоз доста със своя свръхзвуков аероплан Overture се сблъска с спънки, които породиха подозрения дали той въобще ще полети. Ето за какво известието на една модерна компания, която открива резервации за своите самолети, поражда очаквания, че свръхзвуковите полети още веднъж ще станат нещо всекидневно.

Свръхзвуковият аероплан S-512 на Spike

Свръхзвуковият аероплан на Spike Aerospace е наименуван S-512 и е планиран да транспортира сред 12 и 18 пасажери по едно и също време. Самолетът съчетава високоскоростно пътешестване с разкош от висок клас, а илюстрациите на крайното предложение ясно демонстрират, че самолетът е предопределен за свръхбогатите, които бързат да стигнат бързо до дестинациите си.

Spike дава обещание, че S-512 ще може да се движи със скорост 1,6 пъти по-голяма от тази на звука (1,6 Mach – 1770 км/ч), което ще помогне на пасажерите му да прекосят света с най-малко 800 км/ч по-бързо от съществуващите цивилен самолети.

Компанията не е разкрила доста за технологията, която ще направи това допустимо. Въпреки това на страницата с постоянно задавани въпроси се показва, че структурата на кабината без прозорци е значителен фактор за „ тихите “ полети. От Spike са уверени, че самолетът им няма да основава звуков взрив, когато се движи със свръхзвукова скорост, което ще му разрешава да лети с тези скорости даже над сушата.

Да предположим, че се притеснявате, че полетът ще бъде клаустрофобично пътешестване със свръхзвукова скорост. В подобен случай Spike е обезпечил стените на кабината да служат като екрани с висока разграничителна дарба за развлечение по време на полет. Управлявани посредством смарт устройство или тъчпад на всяка седалка, тези екрани могат да пресъздават екрана на телефон или таблет, да възпроизвеждат наличие по поръчка или да оферират 360-градусови гледки извън.

Cybertruck за милиардери?

Страницата на Spike не пести думи, когато приказва за смисъла на високоскоростното пътешестване и слага клиентите си в конкуренция да придобият самолета, преди да го направи техният съперник. По този метод компанията твърди, че притежателят на самолета може да доближи до дестинации, да се срещне с повече клиенти и да подписа покупко-продажби по-бързо от всеки път.

Пътуването от Лондон до Ню Йорк може да отнеме не повече от 4 часа със S-512.

Но при тези огромни обещания човек не може да не се запита дали самолетът не е нещо като Cybertruck за милиардери. Дизайнът и опциите на самолета са извънредно примамливи, само че главната технология не е показана и има огромна възможност тя даже да не се появи скоро.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР