Сроковете на изтичащите в периода 13.03.2020 – 31.10.2020 г. лични

...
Сроковете на изтичащите в периода 13.03.2020 – 31.10.2020 г. лични
Коментари Харесай

Удължават с шест месеца срока на валидност на личните документи

Сроковете на изтичащите в интервала 13.03.2020 – 31.10.2020 година персонални карти и свидетелства за ръководство на МПС се удължават с шест месеца, оповестяват от пресцентъра на полицията във Варна. Причината е приключване периода на годност на огромен брой документи за идентичност през 2020 година и по отношение на въведеното изключително състояние.

Действа мярка за облекчение на режима за издаване на персонални документи, съгласно която българските жители с непрекъснат адрес на територията на региона могат да подават заявки за издаване на персонална карта и/или паспорт и удостоверение за ръководство на МПС с елементарна услуга (до 30 дни) във всяко Районно ръководство в Област Варна, а освен в Районно ръководство по непрекъснат адрес. Получаването на готовите документи ще се прави в звената, където са подадени заявките.

Притежателите на годно уверение за дипломиран електронен автограф (КЕП), публикуван в Република България и съдържащ данни за ЕГН на лицето, могат да се възползват от „ Портал за електронни административни услуги на Министерството на вътрешните работи “, наличен на интернет адрес: https://e-uslugi.mvr.bg, за издаване на персонална карта и/или паспорт с елементарна услуга.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР