Срокът за набиране на кандидати за съдебни заседатели за Окръжен

...
Срокът за набиране на кандидати за съдебни заседатели за Окръжен
Коментари Харесай

Удължиха срока за набиране на кандидати за съдебни заседатели във Враца

Срокът за набиране на претенденти за правосъдни заседатели за Окръжен съд – Враца и Районен съд – Враца е продължен до 1 септември т. година в това число, като мандатът на заседателите ще бъде 2024 – 2028 г. 
Процедурата за кандидатстване бе открита с решение на Общинския съвет - Враца от 30 май 2023 година Кандидатите би трябвало да са дееспособни български жители на възраст от 21 до 68 години, да са с сегашен адрес, който попада в границите на правосъдния регион на Окръжен съд – Враца и Районен съд – Враца, да имат приключено минимум приблизително обучение, да не са осъждани за съзнателно закононарушение, без значение от реабилитацията, да не страдат от душевен болести, да не са правосъдни заседатели в различен съд, да не са общински съветници от правосъдния регион на Окръжен съд – Враца и Районен съд - Враца, да не вземат участие в управлението на политическа партия, коалиция или организация с политически цели, да не работят в съд, прокуратура, следствени органи, Министерството на вътрешните работи или в други органи от системата за национална сигурност, намиращи се в правосъдния регион на Окръжен съд – Враца и Районен съд – Враца и да не са избирани за правосъдни заседатели повече от два поредни мандата към същия съд.
Документите, които те би трябвало да показват, са:
- заявление;
- подробна автобиография, подписана от кандидата;
- нотариално заверено копие от тапия за приключено образование;
- здравно уверение, че лицето не страда от психическо заболяване;
- данни за контакт на две лица, към които общинските препоръки да се обръщат за препоръки;
- мотивационно писмо;
- документално съгласие;
- декларация за липса на събитията по член 67, алинея 3 и член 69, алинея 2 от Закона за правосъдната власт;
- документ за осъществена инспекция по реда на Закона за достъп и откриване на документите и за оповестяване на принадлежност на български жители към Държавна сигурност и разследващите служби на Българската национална войска, в случай че са родени преди 16 юли 1973 година
Срокът за подаване на документите е 01.09.23 година (включително) в Центъра за административно обслужване на жители в Община Враца, на адрес  гр. Враца, ул. „ Стефанаки Савов “ № 6. Подробности за процедурата може да бъдат открити в формалния уебсайт на Община Враца, на страницата на Общински съвет – Враца, в „ Конкурси към Оценка за съвместимост Враца “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР