Срокът за досъдебното производство за пожара под виадукта на АМ

...
Срокът за досъдебното производство за пожара под виадукта на АМ
Коментари Харесай

Може да удължат срока за разследване на пожара под АМ „Струма“

Срокът за досъдебното произвеждане за пожара под виадукта на Автомагистрала „ Струма “ при Дупница изтича на 13 февруари т.г., само че той може да бъде продължен, в случай че е налице нужда за осъществяване на спомагателни процесуално следствени дейности. Това споделиха за БНР от Районната прокуратура в Дупница за хода на следствието на пожара от средата на август м.г., който нанесе съществени вреди по виадукта на автомагистралата, отстраняването на които лиши повече от 3 месеца и близо 2 благ. лв..

Извършват се процесуално-следствени дейности и правене на строително-инженерна и на сложна екологично-геодезическа експертиза, споделиха от Районната прокуратура в Дупница и това ще отнеме време, което евентуално ще наложи удължение на периода по досъдебното произвеждане, разясняват магистрати.

Същевременно съдът не е почел желае на наблюдаващия по делото прокурор за застраховане на санкцията, планувана за закононарушението за шефа на „ Феникс запас “ Кольо Илиев.

И Районният съд в Дупница, и Окръжният съд в Кюстендил, са отхвърлили това искане.

Отменена е и паричната гаранция от 5000 лв. за Илиев. Остава в действие обаче възбраната да напуща страната.

Срещу Илиев са повдигнати две обвинявания - за закононарушение срещу околната среда и за неволен палеж, което се санкционира с отнемане от независимост от 1 до 5 години и с санкция от 5 до 30 000 лв. и за запалване по несъобразителност на непознат парцел, при което са последвали обилни вреди с планувано наказване отнемане от независимост до 5 години.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР