Сривът на фондовата борса в Ню Йорк се отрази и

...
Сривът на фондовата борса в Ню Йорк се отрази и
Коментари Харесай

Най-богатите хора в света са загубили 114 млрд. долара заради срива на фондовите пазари в САЩ

Сривът на фондовата борса в Ню Йорк се отрази и на показателите в Европа и Азия. Борсите в Лондон и Франкфурт започнаха днешната търговия с над 3-процентни спадове.

Лавинообразният резултат се усети и в Токио, където борсата падна с близо 5%. Анализаторите означават, че сривът на Дау Джонс с 4,6 на 100 е предизвикал обезценки за над един трилион $ и безусловно е заличил положителните резултати след данъчната промяна в Съединените щати. 
Инвеститорите се притесняват, че  стопанската система на Съединените щати се развива доста бързо, което може да докара до по-сериозен растеж на инфлацията и огромно увеличение на бюджетния недостиг. Това даже принуди Белият дом да реагира, като акцентира, че американската стопанска система остава извънредно мощ и вниманието на президента Доналд Тръмп е ориентирано към дълготрайните фундаментални индикатори.
Най-богатите хора в света са изгубили 114 милиарда $ поради срутва на фондовите пазари в Съединени американски щати, заяви организация Блумбърг. С най-големи загуби е Уорън Бъфет , чието положение е намаляло с 5 милиарда $ и в този момент е 85 милиарда. На второ място по загуби е ръководителят на компанията Фейсбук Марк Зукърбърг , чието положение е намаляло с над 3 и половина милиарда $. Най-богатият човек в света - притежателят на американския интернет магазин Amazon Джеф Безос , също е обеднял с над 3 милиарда $ и в този момент разполага със 116 милиарда.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР