Срещу руския президент Владимир Путин има заповед за задържане от

...
Срещу руския президент Владимир Путин има заповед за задържане от
Коментари Харесай

ЕК чака Ердоган да арестува Путин

Срещу съветския президент Владимир Путин има заповед за задържане от Международния углавен съд (МНС). Надяваме се нашите турски сътрудници да знаят за това, съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия във връзка предстоящото на 12 февруари пътешестване на Путин до Анкара за среща с турския президент Реджеп Ердоган.

Говорителят изрази вяра Турция да има поради, че до момента Кремъл не е предприемал правдоподобни дейности за спокойно решение в Украйна. Всички виждат какъв брой може да се има вяра на сходни съветски начинания, добави той, представен от Българска телеграфна агенция. 

По неговите думи Европейски Съюз постоянно е подкрепял всяко неподправено изпитание в търсенето на обективен мир. Според него мирният проект, препоръчан от Киев, е пътят, по който да се върви според интернационалното законодателство.

Турските сътрудници изиграха значима роля за действието на зърнения кулоар през Черно море, до момента в който той към момента не беше закрит, уточни представителят. Турция поставя старания, само че до момента всички оферти от съветска страна за мир в Украйна послужиха само за прикритие на задълбочаването на войната, добави той.

Говорителят разясни, че заповедите на МНС са наложителни за всички страни от Римския статут. Турция не е в листата на тези страни.

Двустранното съдействие сред Руската федерация и Турция, районният дневен ред и Украйна ще бъдат измежду тематиките на диалог сред водачите на двете страни по време на посещаване на президента на Русия Владимир Путин в Анкара, заяви преди дни представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той коментира, че Анкара резервира самостоятелен метод в връзките си с Москва макар натиска от страна на Запада.

" Турция е една от дребното страни, (която) е заела много кардинална и самостоятелна позиция в това отношение и продължава да построява търговско-икономическо съдействие с нас ", акцентира Песков. По думите му " Турция е изправена пред невиждан напън - неведнъж безпардонен - от страна на англосаксонците, които се пробват да я принудят в ущърб на нейните ползи, в случай че не изцяло да прекъсне, то най-малко да сведе до най-малко съдействието " с Русия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР