срещу разпространението на наркотици се провежда в цялата страна, като

...
срещу разпространението на наркотици се провежда в цялата страна, като
Коментари Харесай

Гешев обяви война на наркодилърите

против разпространяването на опиати се организира в цялата страна, като в идващите дни ще бъдат обявени елементи по нея. Това разгласи на брифинг основният прокурор Иван Гешев.

" Налице са притеснителни трендове във връзка с разпространяването на опиати, най-много към учебни заведения, с ръководене на МПС след приложимост на наркотични субстанции, които съществено заплашват сигурността на българските жители. Във връзка с това прокуратурата от месеци по мое предписание прави разбор на досъдебни производства за разпространяване на опиати с приоритет разпространяване на наркотични субстанции към учебните заведения ", сподели той.

Освен това, акцентира Гешев, се основава съгласуваност по места със структурите на Министерство на вътрешните работи за реализиране на действителни резултати в противодействието с разпространяването на опиати.
 Министерство на вътрешните работи задържа 56 души при акцията против разпространяване на опиати
Министерство на вътрешните работи задържа 56 души при акцията против разпространяване на опиати

Ведомството ще организира акции против опиатите, до момента в който разпространяването им не спадне

Във вчерашния ден Гешев е разпоредил в допълнение активизиране по каузи, свързани с наркоразпространението, както и е настоял да се привлекат към наказателна отговорност престъпно показали се лица.

В прокуратурата е основана и организация за дейности по нови случаи, които следва да бъдат разкрити от Министерство на вътрешните работи още през днешния ден, акцентира основният прокурор.

" В съгласуваност с Министерството на вътрешните работи интензивно се пристъпва към привличане към наказателна отговорност на лица, за които са събрани доказателства за разпространяване на опиати както по производства на Министерство на вътрешните работи, по този начин и на следователи ", посочи още той.

До дни прокуратурата ще показа данни за провежданата акция на територията на цялата страна, даде обещание Иван Гешев. Към момента се води и профилирана полицейска интервенция, обхващаща цяла България.

Главният прокурор посочи и значимостта от взаимоотношението сред Министерство на вътрешните работи и държавното обвиняване без значение от политическите отзиви за работата на прокуратурата: " Дали някой представител на институция в страната харесва или не харесва този, който седи отпред на тази институция (прокуратурата) , не интересува българските жители. Основната цел е взаимоотношение на институциите за покриване на упованията на българските жители. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР