Срещу мен започна, във времето си обясних, сложно функционираща организирана

...
Срещу мен започна, във времето си обясних, сложно функционираща организирана
Коментари Харесай

Цариградска: Зартова лично е допринесла за прокурорския чадър над Мартин Божанов

Срещу мен стартира, във времето си обясних, комплицирано функционираща проведена офанзива. Започна с медийна обява, а по-късно с предизвестие, че ще бъде свалена, в случай че удовлетворя настояването на лицето Мартин Божанов-Нотариуса. От мен не се искаше резултат, който да удовлетвори Божанов, а аз да се отведа от дело, в което той участваше.


Това съобщи арбитър Владислава Цариградска по време на чуване в съвещанието на Временната комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов-Нотариуса, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Цариградска сподели, че са “отправяли поздрави към фамилията ѝ, само че в подтекста поздравите са служели за предизвестия ”. Тя уточни, че с изключение на Мартин Божанов-Нотариуса в цялата активност за напън са взели участие Велимир Атанасов и Калин Чанков. Съдийката разясни, че по това време министър Данаил Кирилов ѝ назначава служебна защита.

“До май месец 2023 година за Министерство на вътрешните работи и прокуратурата нямаше закононарушение ”, сподели тя и разяснява, че не е упорствала за защита, а просто е предоставила доказателства. Тя посочи, че през предходната година е поискала да се ревизира дали не е следена със специфични разследващи средства.


“Имам тъжба в Страсбург. Надявам се един ден да съумея да потвърдя, че съм била подложена на разследващ надзор ”, добави тя пред депутатите.


В началото на съвещанието на комисията, Цариградска отхвърли да седне до прокурор Невена Зартова и изясни какви са аргументите.

“Нищо персонално към Зартова, само че имам задоволително доказателства, че тя персонално е съдействала Божанов да придобие този пъклен облик и най-много с обезпечаване на прокурорски чадър и чадър от службите. Това, което аз знам, българската прокуратура не желае да го знаете и вие ”, сподели Цариградска.

БГНЕС напомня, че разногласия откриха днешното съвещание на Временна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов.

Проблемът се оказа в това на кое място в залата ще стоят изслушваните. Първоначално арбитър Владислава Цариградска изрично отхвърли да седне до прокурор Невена Зартова и зае място наоколо до депутати. Впоследствие пък депутати от ГЕРБ се оплакаха, че не я виждат, тъй като не е седнала на комфортно място. Гръцкият предприемач Йоаким Каламарис също изрично съобщи, че не желае да сяда наоколо до Зартова. В последна сметка, откакто бяха изгубени повече 20 минути, изслушваните лица бяха разместени из залата.

Комисията реши, че на днешното съвещание ще изслуша и някогашните заместник-ръководители на СРП Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев, както и застрашените гръцки предприемачи Анастасиос Дико и Йоаким Каламарис. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР