Срещу 21-годишния Юзджан Лятиф задочно бе повдигнато обвинение за умишлено

...
Срещу 21-годишния Юзджан Лятиф задочно бе повдигнато обвинение за умишлено
Коментари Харесай

Последна Информация Вцепени България! Убиха Брутално Рейхан Мехмед!

Срещу 21-годишния Юзджан Лятиф задочно бе повдигнато обвиняване за съзнателно ликвидиране по изключително нечовечен и непосилен за жертвата метод.

Разследването на закононарушението стартира от поръчка за търсене на млад мъж от селото. След четири дни търсене в землището на Вълнари в гората е открито обгорялото тяло.

ДНК експертиза потвърждава, че това е трупът на търсения мъж. Последвали разпити и обзор на видеокадри от камери в селото. Така е открит килърът, който в това време избягал в Турция при родственици.

Задействана била процедура по издирването му посредством Интерпол с алена бюлетина. Установено било, че на 20 септември с полет от Варна Юзджан дошъл в Истанбул. За залавянето на килъра оказал помощ офицер за взаимозависимост в турското посолство. На 30 март тази година процедурата по изгонване е задействана. Турската полиция открила, че е в град Чорлу. Той е хванат и предаден на българските управляващи, с цел да бъде съден. Пред българската прокуратура Лятиф признал за убийството.

Шуменският областен съд удостовери настояването на прокуратурата Юзджан Лятиф да остане непрекъснато в ареста.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР