Ватиканът избра да разположи експозицията си в женския затвор във

...
Ватиканът избра да разположи експозицията си в женския затвор във
Коментари Харесай

Папа Франциск приветства художници и затворнички на Венецианското биенале

Ватиканът избра да разположи експозицията си в женския затвор във Венеция, като се контракти с италианското министерство на правораздаването затворничките да работят дружно с участващите художници, написа Еuronews. Резултатът е мултимедийна галерия „ С моите очи “, до която се позволяват гости единствено с предварителна резервация и при строги условия за сигурност.

Въпреки това, павилионът на Ватикана трансформира манастира-затвор в една от най-посещаваните атракции на тазгодишното биенале – и с право, защото дружно с упования традиционализъм, експозицията не е лишена от авангардни решения. Влизайки, посетителите се изправят пред стенна живопис наименуван „ Баща ”. Творбата на на Маурицио Кателан изобразява два великански мръсни крайници, припомняйки ритуала на Велики четвъртък, когато папата мие краката на затвоници.

Обръщайки се към обитателките на Венецианския затвор, папата означи: „ Нека не забравяме, че всички имаме неточности, които би трябвало да бъдат простени, и рани, които би трябвало да бъдат излекувани – включително и аз. Нека да имаме вяра, че всички можем...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР