Срещите са необходими на главния прокурор. Разговорът между Гешев и

...
Срещите са необходими на главния прокурор. Разговорът между Гешев и
Коментари Харесай

Емануйл Йорданов: Разговорът между Гешев и депутатите ми прилича на една популярна реклама на бира, в която двама актьори си говорят „гидири-бигири” - Топ новини

Срещите са нужни на основния прокурор. Разговорът сред Гешев и депутатите ми наподобява на една известна реклама на бира, в която двама артисти си приказват „ гидири-бигири ” и се схващат, тук е същото – те са другари, схващат се. Това съобщи Емануил Йорданов, някогашен министър на вътрешните работи, в ефира на бТВ.

„ Гешев не беше толкоз деен в предходните парламенти, когато имаше ясно антигешев болшинство. Сега не е ясно дали ще има антигешев или прогешев болшинство, по тази причина в този момент маркира територия. Според мен е неприемливо да има срещи с парламентарните групи, даже да се предават онлайн ”, счита Наталия Киселова, специалист по конституционно право.

Криминалният психолог Росен Йорданов пък е на мнение: „ Аз съм за това да се състои смяна, която да отпуши системата и да се работи в действителност. Трябват конституционни промени. Един различен основен прокурор сподели „ Над мен е единствено Господ ”.

Той счита, че казусът е систематичен: „ Не желая да го трансформираме в на ниска цена сеирджийство. Рискът е огромен. Едни хора на открито всеобщо дават мнение за неща, които не ги схващат. Нали не вярвате, че в случай че на следващия ден Гешев си подаде оставката, проблемите ще се решат? ”

Бившият вътрешен министър заключи изявлението на основния прокурор в ефира на бТВ с думите: „ Гешев не отговори съответно на нито един въпрос. Същевременно спокойствието му се разминава фрапантно с рисуването му на квадрат и запълването му с мрачен цвят. Проблемът не е Гешев, а гешевщината. Той показва това да не го питат нищо, което той не желае. ”

„ Важното е основният прокурор да спре да дава изявленията и да се концентрира върху работата си. прокуратурата не стои над съда. Няма значение какъв брой години е мандатът му, в случай че има действителен механизъм за отстраняването на основния прокурор ”, безапелационна е доцент Киселова.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР