Срещите на високо ниво между Южна и Северна Корея са

...
Срещите на високо ниво между Южна и Северна Корея са
Коментари Харесай

Панминчжон - селцето на мира, където ще се срещнат лидерите на двете Кореи

Срещите на високо равнище сред Южна и Северна Корея са изключителна необичайност. На 27 април водачът на КНДР Ким Чен Унн и президентът на Южна Корея Мун Дже-Ин ще проведат диалози. Подобна намира се е случвала едвам два пъти от началото на Корейската война при започване на 50-те години. 

Срещата ще се организира в граничната демилитаризирана зона, която разделя двете страни. Лидерите на двете Кореи ще приказват на четири очи в Панминчжон - селцето на мира.

Панминчжон е населено място, предопределено точно за такива цели: мирни договаряния сред двете страни. Намира се в граничната зона и е заобиколено с минни полета, бодлива тел и ток.

Нито една от двете страни няма юрисдикция над този регион. Той се управлява от Организация на обединените нации.

Както Корейският полуостров, по този начин и Панминчжон е разграничен на две елементи, във всяка от която има военни от двете Кореи.

В средата на селцето е ситуирана и централата на представителството на Обединени народи, която " пресича " територията и на двете Кореи.

В граничната зона и тъкмо в Панминчжон не са необичайност случаите, свързани с секване на територии. Там безусловно се стреля на месо. Така през ноември предходната година южнокорейски граничари изстреляли над 40 пълнителя по севернокореец, направил грешката да " настъпи " непознатата територия.

Освен селце на мира, Панминчжон е прочут и като туристическа дестинация, само че със строги правила. Ако снимате неверния човек, постройка или пейзаж, може да останете с патрон в главата. Забранено е да се носят скъсани дънки, тениски, къси поли и други разкриващи тялото облекла.



Какво ще се случи на срещата сред Мун Дже-Ин и Ким Чен-ун и защо ще беседват двамата водачи, все още няма огромна изясненост.

Днес, 2 април, би трябвало да бъде разисквано медийното покритие и логистиката. Делегати на двете страни в Панминчжон ще се срещнат, с цел да уточнят тези елементи.

Едно е очевидно - връзките сред Северна и Южна Корея се затоплят и удостоверение за това са зачестилите срещи на представители на двете страни. На 1-ви април Ким Чен Ун и брачната половинка му И Сол-джу участваха на първия концерт на южнокорейски поп музиканти в Пхенян от повече от едно десетилетие. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР