Срещата получи своя резултат. Тя няма да е еднократен акт.

...
Срещата получи своя резултат. Тя няма да е еднократен акт.
Коментари Харесай

Надежда Нейнски посочи най-важният резултат от срещата ЕС - Ердоган у нас

" Срещата получи своя резултат. Тя няма да е еднократен акт. Ще последват още. Най-важно е да приказваме едни със други, а не едни за други. " Така разяснява срещата на премиера Борисов с турския президент Ердоган, посланикът на България в Турция - Надежда Нейнски.

" България беше фиктивен хазаин, само че изигра ролята на посредник. Ние приехме не леката роля да домакинстваме. На масата във Варна бяха сложени въпроси и на двете страни. В последно време поддръжката за Турция за влизане в Европейски Съюз нараства. То е тъй като турците виждат в това стопански напредък. ", посочи тя.

" Интересите в икономическата сфера са идентични. Търсят се нещата, които събират Европа и Турция. Поставени са значимите въпроси и от едната и от другата страна. Наричаме тази среща " разтрошаване на ледовете " и е значимо какво ще се случи от тук нататък. ", безапелационна е Нейнски.

" Най-важно е, че на срещата във Варна се съобщи политическа воля. Изяви се предпочитание за търсене на решение на значимите проблеми ", добави още българският дипломат.

" Аз съм водила доста договаряния и най-успешни са тези, в които всяка страна има ясни причини. Ние с Турция ще сме съседи постоянно и би трябвало да мислим за ползите си и да съумеем по безапелационен метод да ги отстояваме. ", твърди тя.

" На този стадий тук срещата е съществена тематика за всички медии. Тепърва ще дойдат и анализите. Силно е да приказваме, че България е медиатор. Тя е хазаин. За да бъдеш медиатор би трябвало да имаш доста принадлежности за въздействие ", прецизира Надежда Нейнски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР