Срещата на върха в София е водеща тема на гръцките

...
Срещата на върха в София е водеща тема на гръцките
Коментари Харесай

Гръцките медии оценяват високо срещата: България успя да превърне европредседателството в поставяне на въпроси за целия Балкански регион!

Срещата на върха в София е водеща тематика на гръцките медии през днешния ден. Още първите телевизионни излъчвания излъчиха репортажи за цялата атмосфера на срещата на водачите на страните от Евросъюза, съобщи БНР.

Кореспондентите на гръцките медии разясниха от София на първо място триумфът на Българското председателство в посока за присъединението на Западните Балкани към европейските полезности. Често се цитира и мнението на българския министър председател, че “Западните Балкани могат да бъдат не по-малко цивилизовани от двете Кореи”, а “рисковете от присъединението са нула”.

Гръцките медии отделиха особено внимание на приятелския диалог сред българския министър председател Борисов и водача на гръцките консерватори Мицотакис.

Основният медиен интерес е ориентиран към изказването на премиера Ципрас по договорката с Иран. Цитират се също и думите на Ципрас във връзка с съглашението със Скопие, че “последните метри от маратона са постоянно най-трудни”. Атина чака през днешния ден македонският министър председател да поеме ангажимент пред европейските страни за осъществяване на противоречивите до момента въпроси.

“България съумя да превърне европредседателството в слагане на въпроси за целия Балкански регион”, се загатва постоянно в медийните мнения на събитието.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР