Срещата на страните-членки на Организацията на страните износителки на петрол

...
Срещата на страните-членки на Организацията на страните износителки на петрол
Коментари Харесай

В ОПЕК не се разбраха за съкращаване на добивите

Срещата на страните-членки на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) в австрийската столица Виена приключи без съглашение за съответни размери за редуциране на добива. Това разгласи саудитският министър на петрола Халед ал-Фалих, съобщи TACC.

Делегатът на Рияд обаче не изключи опцията решението да бъде взето в границите на втория ден на форума.

Ден преди откриването на двудневната среща във Виена президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани членовете на ОПЕК да не одобряват решение за редуциране на добива на идващото си съвещание.

„ Да се надяваме, че ОПЕК ще поддържа потоците от нефт такива, каквито са, без да ги лимитира. Светът не желае да вижда и не се нуждае от по-високи цени на петрола!“, написа Тръмп в обществената мрежа „ Туитър “.

Но малко преди началото на форума саудитският министърът на петрола Халид ал-Фалих акцентира, че организацията ще упорства за приемането на решение за „ задоволително редуциране “ на добивите на нефт, с цел да се резервира салдото на пазара. По-късно той добави, че Съединени американски щати не би трябвало да се пробват да диктуват политиката на ОПЕК.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР