Срещата на ръководителите на министерството на отбраната на НАТО в

...
Срещата на ръководителите на министерството на отбраната на НАТО в
Коментари Харесай

Захарова: Срещата в Рамщайн потвърди курса на Запада за ескалация на конфликта в Украйна

Срещата на ръководителите на министерството на защитата на НАТО в американската база Рамщайн, Германия, удостовери насочеността на Запада към по-нататъшна ескалация на спора в Украйна. Това сподели на брифинг формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, оповестяват съветски медии.

„ На 20 януари във военната база на Съединени американски щати в Рамщайн, Германия се организира осмата среща на контактната група за отбранителна помощ на Украйна. Резултатите от тази среща ясно демонстрират цялостната безнаказаност на Запада и желанието за по-нататъшна ескалация на спора. Страните от НАТО потвърдиха, че ще усилят доставките на съвременни тежки нападателни оръжия за Киев ", разяснява Захарова.

" Танковете не се движат сами, те би трябвало освен да се карат, само че и да се обслужват, изключително тези, които в никакъв случай не са били на въоръжение в Украйна. Съответно този въпрос също беше решен по някакъв метод в групата Рамщайн. Но мога да кажа следното: тези, които ще отидат като част от същите тези батальони, бригади от лица, съпътстващи танкове, би трябвало да знаят каква орис им е подготвила техните държавни управления, употребявайки образеца на личните си жители на личните си страни и жителите на Украйна, за които още повече никой на Запад не съжалява. Западът разчиташе на тях като на пушечно месо ", добави Захарова.

В тази връзка дипломатът обърна внимание на думите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който сподели, че НАТО няма да стане воюваща страна в спора.

" Имам подобен въпрос към Столтенберг. Наистина ли вярвате, че посредством изпращане на танкове, които би трябвало да бъдат обслужвани от хора, образуване, наред с други неща, в базите на украинските посолства в чужбина, вербуващи центрове за рекрутиране както на жители на Украйна, по този начин и на жители на други страни, вие към момента не сте страна в спора? И кои сте тогава? ", акцентира Захарова.

Според нея жителите на страните от НАТО би трябвало да схванат, че Алиансът ще бъде изцяло замесен в борбата с Руската федерация: „ И тази борба се ускорява. "

Захарова напомни, че министърът на външните работи на Германия Аналена Бърбок, говорейки в Съвета на Европа, " назова нещата с същинските им имена " и сподели, че те водят война против Русия.

" Прякото присъединяване на Вашингтон в ръководството на украинската войска беше прието и от президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Разбираме, че не е украински Президентът Владимир Зеленски, макар че се преструва, че взема тези решения “, добави Захарова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР