Среща за проблемите в сферата на пътната поддръжка и предстоящите

...
Среща за проблемите в сферата на пътната поддръжка и предстоящите
Коментари Харесай

Пет проекта ще подобрят проблемите по републиканската пътна мрежа в област Габрово

Среща за проблемите в областта на пътната поддръжка и идните инфраструктурни планове организира през вчерашния ден регионалният шеф Мария Башева. На срещата участваха народните представители Валери Митов и Даниел Петров, заместител регионалните шефове Иван Любомиров и Даниела Маринова, кметът на Трявна Денчо Минев, заместник- кметът на Трявна Жасмина Лазарова, общинският консултант Мария Пенева, заместник-кметът на Дряново Ангел Ангелов, заместник- кметът на Габрово инж. Деян Дончев, шефът на ОДМВР - Габрово Илиян Иванов, началник-сектор “Пътна полиция “ Николай Симеонов и Стефан Тотевски, началник-отдел към Община Севлиево.

Четири плана са осъществени за подобряването на организацията на придвижването по републиканската пътна мрежа в региона в края на предходната и при започване на тази година, а други 5 ще бъдат изпълнени през 2024 година Това разясни шефът на Областно пътно ръководство инж. Деян Георгиев, който показа и отговори на 15-те въпроса, сложени на работната среща, свикана предходната седмица от регионалния шеф с присъединяване кметовете на общините в региона, ръководителите на общинските препоръки и народните представители от района.

Инж. Георгиев осведоми, че при започване на 2024г. е осъществен план за възстановяване организацията на придвижване на пътно кръстовище при разклона за с. Ряховците, като е сложена нова отвесна сигнализация. Също е изпълнен и планът за възстановяване организацията на придвижване на път III-5004 „ Обход на гр. Габрово “ в региона на кв. “Чехлевци “.

В края на предходната година са инсталирани делинеатори в оста на пътя на разклона за с. Враниловци. Към сегашния миг част от тях са унищожени, като ще бъдат сменени с нови. От Областно пътно ръководство са изпратили и писмо до компанията реализатор, в което слагат въпроси по отношение на спазваните параметри и качеството на употребяваните материали за ограничителите, в което упорстват новите да са по-висок клас. Георгиев разясни, че към момента не са платили на изпълнителя.

Подобрена е и организацията на придвижването по път I-5/Е-85 „ Граница В.Търново-Дряново-Габрово “ при кръстовище с път III-5004 наоколо до с. Донино. Проектът е сбъднат в края на предходната година. От реализирането му досега няма данни за настъпили пътнотранспортни катастрофи, оповестиха от ОДМВР – Габрово.

Проектите, които ще бъдат осъществени през 2024 година са:

- възстановяване организацията на придвижване на път II-44 „ Севлиево-Драгановци-Габрово “ в с. Янковци посредством монтаж на гъвкави ограничители (делинеатори). Изпратено е задание, което е утвърдено на 10.01.2024 г.;

- възстановяване организацията на придвижване на пътно кръстовище при км 141+394 на път I-5/Е-85 „ Граница В.Търново-Дряново-Габрово “ (вход към с. Донино). Одобрено е заданието на 10.01.2024 г.и следва да бъде реализиран;

- организация и сигурност на придвижването на път I-4/Е-772 „ Граница Ловеч-о.п.Севлиево-граница В.Търново “ в сектора от км 90+874 до км 91+000;

- организация и сигурност на придвижването на път I-4/Е-772 „ Граница Ловеч-о.п.Севлиево-граница В.Търново “ в сектора от км 99+274 до км 99+374;

- краткотрайна организация на придвижването на път III-5002 „ Велковци-Скалско “ в сектора сред с. Велковци и с. Скалско.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР