Среща на четири очи проведе с папа Франциск председателят на

...
Среща на четири очи проведе с папа Франциск председателят на
Коментари Харесай

Росен Желязков: Пожелавам здраве, оптимизъм, вяра ии любов

Среща на " четири очи " организира с папа Франциск ръководителят на Народното събрание Росен Желязков през днешния ден. При Светия отец бе и българската публична делегация, която е в Рим, с цел да уважи 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. В групата са представители на всички парламентарни групи в 49-то Народно събрание, представители на БПЦ и Католическата черква у нас.

Росен Желязков подари на папата икона на св. св. Кирил и Методий и техния възпитаник св. Климент, извезана със златни и сребърни конци. Везана е месец и половина от същите две сестри в Асеновград, които през 2019 година извезаха омафора, който папата получи при тогавашното си посещаване в България. " Папа Франциск е непретенциозен човек и сме се съобразили с това. Човешка творба, красиво и ръчно направена ", изясни Желязков.

Папата пък му е подарил пластика - изобразени са цвете и гълъб, " раздрани " от кръст, с посланието, че мирът и човешките взаимоотношения са доста нежни и би трябвало да се пазят. Папата пазел хубави мемоари от визитата си у нас през 2019 година Желязков дефинира тогавашното му послание за мир на земята като знамение. Той сподели, че мирът е положително богатство, не е задоволително просто да няма война, напомни той. 

" Пожелавам здраве, оптимизъм, поисквам религия, поисквам вяра и несъмнено, обич, на този празник, който е най-хубавия за мен български празник, тъй като е обвързван с словесност, с нематериалност, с книжовност с това, което от ден на ден забравяме с общението с книгите. Това беше тематиката на диалога ми със светия отец- доста топъл диалог. Той пази топли с оцени от визитите му през 19та година. Обръщението му за мира на земята има известно знамение, тъй като той сподели, че мирът е положително богатство, не е задоволително единствено да няма война.
От срещата с държавния секретар Пиетро Паролин и представители на на Ватикана Желязков показа, че са били доста добре осведомени с последните развития на политическата обстановка в България и насърчиха, по този начин както всички останали европейски ръководители процеса за нормализация на политическия ни живот. тематиката е да има устойчиво ръководство, тъй като 2 години рецесии и неустойчивост в която и да е страна по света, особена страна членка на ес буди паника, която е необяснима изключително когато политическите сили, които имат опцията да осъществят и политики и взаимна законодателна стратегия и имат идентични визии да не съумеят да създадат устойчиво ръководство по-скоро приказва за горделивост, която знаете в нашата вяра е неприемлива " - съобщи Желязков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР