Средство срещу мишки, което да си направите сами. С настъпването

...
Средство срещу мишки, което да си направите сами. С настъпването
Коментари Харесай

Средство срещу мишки – ето как да се отървете от неканените гости

Средство против мишки, което да си извършите сами.

С настъпването на зимата мишките стартират да навлизат в домовете ни и е мъчно да се отървем от тези нежелани посетители. Капаните за мишки не са идеалното решение, по тази причина през днешния ден имаме съвет за вас. Просто пригответе следното средство против мишки!

Необходими са ви:
1 с. л. гипс
2 с. л. какао

Приготвяне:
Изсипете гипса в купа и смесете с какаото. Изсипете тази примес на всички места, където мишките са се появили. Когато гипсът се втвърди в стомаха на мишката, ще я убие. Можете да опитате да капнете малко вода в купата с тази примес и да видите какво ще стане.

Естествени способи за прогонване на мишките

Мента
Миризмата на мента е приятна, успокояваща и освежаваща за множеството хора. Тази миризма, обаче, е неприемлива за мишките и те бързо бягат, в случай че подушат това ароматно растение. Най-лесният способ е да употребявате ментово етерично масло, което ще мирише прелестно във вашия апартамент и в това време ще изгони мишките от къщата. Капнете няколко капки масло върху парче памук и го поставите там, където мишките се появяват нормално – изключително зад рафтовете.

Мишките не понасят капсаицин
Капсаицинът е вещество, което се среща в лютите чушки – най-високото му наличие може да се откри в лютия червен пипер или табаското.

Вижте още: Понижаване на кръвната захар в домашни условия с чай от лук

Нарежете чушките на ситно. След това ги залейте с 2½ литра вряла вода. Оставете за 24 часа, изсипете в спрей бутилка и напръскайте местата, където мишките са се появили. След два дни измийте мястото, където сте напръскали и напръскайте още веднъж.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР