Среднощният брифинг бе обмислен и подбран маньовър, за да се

...
Среднощният брифинг бе обмислен и подбран маньовър, за да се
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Направено е така, хората да не разбират, как една част от парите за справяне с кризата отиват в олигархичните обръчи

Среднощният брифинг бе премислен и селекциониран маньовър, с цел да се подтисне публичното напрежение. Този щаб е един изкуствено основан механизъм за манипулиране на публичното мнение. С глупави причини ГЕРБ анулира парламентарния надзор. Всичко е направено по този начин, че хората да не схващат, по какъв начин една част от парите за справяне с рецесията отиват в олигархичните обръчи. Организирането на пропусквателния режим на София приказва за безспорна управническа отпадналост. Националният действен щаб е заслон. При отрицателно развиване на нещата, ще е отговорен щабът, съобщи за "Фрог нюз " водачът на ДСБ ген. Атанас Атанасов

- Г-н Атанасов, среднощният брифинг не беше ли следващ опит за отклонение на вниманието на обществото посредством всяване на боязън от радиация от пожара в Чернобил? Знаеше се, че този пожар е угасен преди десетина дни. Имаше известие по въпроса и от Европейска комисия.
- Може би ще прозвучи подмолно на някои, само че познавайки добре манталитета на тези хора, които ръководят страната, мисля, че това е премислен и селекциониран маньовър да се отпуши публичното напрежение. Защото в последните дни в действителност се натрупа доста напрежение - злополуката с Милен Цветков, затварянето на София... и това беше належащо. И вижте единствено какъв маньовър - всява се спомагателен боязън, с което да бъде туширано публичното напрежение. При това думата не е отпушване, а подтискане на публичното напрежение.

- Спор няма, това си е опит да се отклони обществото от най-важните въпроси на деня. Днес ГЕРБ анулира и парламентарния надзор, може би под диригенството на Борисов?
- Вижте през днешния ден с какви глупави причини анулираха парламентарния надзор. Защото това с парламентарния надзор е извънредно значим миг и няма значение кой е в съпротива. Знае се, че аз съм антикомунист по генезис и разбиране. В последна сметка България е парламентарна република. Парламентът е върховен орган на държавна власт. И министър-председателят, който получи невероятна власт освен това изключително състояние, е задължен да се яви най-малко в Народното събрание и изясни каква е истината. А в един миг анулира парламентарния надзор. Протестите са неразрешени и какво остава в последна сметка? Информационният декор на страната е тотално следен от властта. И всеки би си споделил, да добре би било в тази тежка обстановка, в която има заплаха за живота и здравето на хората, властта да бъде мощна. Само че какво се крие зад всичко това? Хубаво е страната ни е да е мощна, само че първо би трябвало да е подредена. Защото като е мощна, без да е подредена, е в действие националният израз: "За едни женитба - за други секира ". Най-важният въпрос, с изключение на живота и здравето на хората е, по какъв начин в това тежко положение се ръководят нашите общи пари и къде отиват бюджетните средства. Както и по какви правила. Ето това трява да се разисква в българския парламент. И би трябвало да има бистрота и непрекъснат мониторинг върху разходването на общите ни пари. За сметка на това получаваме непрекъснато някакви брифинги от министри и други виновни служители, описват ни всякакви приказки, само че не можем да разберем кои пари, къде отиват. Всичко е направено по този начин, че хората да не схващат, по какъв начин една част от парите за справяне с рецесията отиват в олигархичните обръчи. Известно е от историята, че най-вече се краде по време на война. И когато имаме такова състояние както в този момент, това е невероятна опция да се краде от страната и бюджета.

- През призмата на своето политическо оцеляване ли гледа на рецесията министър председателят Бойко Борисов?
- Борисов е човек със мощна вътрешен глас. Тази обстановка му дава опция да укрепи мощно разтърсеното си политическо състояние и точно поради това се усилва държавния надзор върху медийната среда. Внушава се, че Борисов е спасителят на народа. И естествено в бъдеще той чака политически дивиденти от това свое държание.

- Според вас кукла на конци ли са ген. Венцислав Мутафчийски и Националния действен щаб? Господин за няколко дни ли е генералът. Не се ли чака в скоро време да се разиграе следващият цирк - откакто бъде използван, Мутафчийски да бъде отхвърлен и пропуснат?
- Това е заслон. А за какво трябваше да се назначава някакъв щаб? България има признат закон за ръководство при рецесии. В този закон е уредено, че при спешни обстановки се основава механизъм на ръководство и той се управлява от вицепремиер. В този орган влизат други длъжностни лица и той взема решенията по ръководство на рецесията. На процедура със своята заповед за основаване на този щаб Борисов блокира закона, не му е за първи път да не се преценява със закона. За страдание има прекомерно малко гласове в тази посока. В Народното събрание трябваше да въстане опозицията и да каже: "Чакайте бе, има закон, спазвайте закона, не си правете някакви свободни съчинения.... " Та този щаб е извънредно комфортен заслон, на който Борисов диктува, какво да приказва. И когато на него му е комфортно и той се появява, да си приказва, какво си желае. Това е един изкуствено основан механизъм за манипулиране на публичното мнение.

- А не ви ли се коства, че от 30 дни слушаме съвсем едно и също от хората в щаба и сякаш има някаква игра с цифрите? Днес, да вземем за пример, един специалист сподели, че сега в София и регионалните лечебни заведения има по един човек в интензивните отделения?
- Ние нямаме механизъм, посредством който да проверим истиността на изнасяната информация. Отделно - за какво би трябвало да се появяват тези хора с генералска униформа, подредени под строй. Би могло на държавния уебсайт всяка заран да се вади настоящата информация. Защо ви го споделям всичко това? Защото ръководството на страната е въпрос на политика, на политики. И не можеш да изваждаш някакъв орган, който не може да поема политически отговорности да дава отговор на политически въпроси. Ето по тази причина в този закон за рецесиите, за който приказвах, е уредено този орган да е политически и да се управлява от политическо лице. Ясно е, че при отрицателно развиване на нещата, ще е отговорен щабът.

- И куцо и сакато разбра за хаоса при блокадата на София. Ще докара ли това до лавина от правосъдни каузи?
- Сигурно ще има и подобен резултат в цялата история. За страдание, в случай че тези каузи бъдат изгубени от страната, ние данъкоплатците ще платиме нелепостите на ръководещите. Организирането на пропусквателния режим на София приказва за безспорна управническа отпадналост. Много са елементарни нещата и съм учуден, по какъв начин могат такива нелепости да се правят. И ми се коства, че не е въпрос на нелепост, а въпрос на предумисъл да се попречва свободното придвижване на хората. Поне да го бяха измислили по-умно. Пуснаха хората да заминат за провинцията, а след това им споделиха, че няма да разрешат да се върнат. Как може? Ако желаете да се съблюдават разпоредбите, трябваше да пандизите София и хората да не излизат. А не след това да ги държите на 5-километрови опашки и да спят в колите си.

- И един финален въпрос. Вашият коментар за жестоката гибел на журналиста Милен Цветков?
- Много ми е тежко. Добре се познавахме с Милен, в последно време работихме дружно.В последна сметка би трябвало се направи справедлива оценка на случилото се. Ние излязохме с политическа позиция и желаеме обективно и всестранно следствие. Сложили четири индивида в ареста. Това демонстрира слабостта на властта. Защото имаме доста и систематични пропуски при контрола на пътното придвижване, а и като държавна политика. Жалко за Милен. Тази гибел е резултат от протичащото се в Борисовата страна. Контролът по пътищата не е обособен сегмент, а е част от цялостното ръководство на страната.

Разговаря: Красен Бучков
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР