Средно с 0,6 на сто се увеличават разходите за заплати

...
Средно с 0,6 на сто се увеличават разходите за заплати
Коментари Харесай

Жегите вдигат разходите за заплати

Средно с 0,6 на 100 се усилват разноските за заплати у нас поради високите температури от началото на май до началото на август, демонстрира разбор на компания за застраховки на търговски заеми. Според специалистите жегата може да докара до загуба на 0,4 процентни пункта от брутния вътрешен артикул.

Горещото време, което за задачите на проучването е признато над 32 градуса по Целзий, води до редица проблеми за работодателите, защото се постанова да се понижи работното време при избрани действия, постоянно чиновниците позволяват повече неточности, дейностите се забавят и работодателите имат спомагателни разноски.

Според изследването от 1 май до началото на август у нас са регистрирани 16 такива дни.

В световен мащаб упованията са за загуба на 0,6 процентни пункта от растежа на брутния вътрешен артикул, като най-тежка е обстановката в страните от Южна Европа. Например –  Гърция, Италия и Испания. 

Глобалното стопляне може да докара до общо понижение на работните часове по света с 2,2 на 100, което е еквивалентно на 80 млн. позиции на цялостно работно време, разясняват анализаторите и допълват, че използването климатик в офиса не е универсално решение.

То е неприложимо за работа навън или в някои индустриални действия. В дълготраен проект би трябвало да се търсят енергоефективни решения, само че най-вероятно ще се прибегне до нова организация на работата и други промени.

Горещините са едно от дребното естествения феномени, които могат да бъдат планувани с огромна акуратност, акцентират анализаторите, написа БНР.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР