Средно по 2600 долара са загубили жертвите на измами с

...
Коментари Харесай

Жертвите на крипто-измами в САЩ загубили $1 млрд.


Средно по 2600 $ са изгубили жертвите на измами с криптовалути от началото на 2021 година до момента (снимка: CC0 Public Domain)

Повече от 46 000 души вСАЩ са потърпевши от измами с криптовалути, оповести нов отчет на Федералната комерсиална комисия (FTC) в петък. Сумарно те са изгубили над 1 милиард $ от началото на 2021 година

Близо половината от хората, които оповестяват за загуба поради лъжливи с цифрови валути, споделят, че всичко е почнало с реклама, обява или персонално известие в платформа за обществени медии. Докладът сочат комбинацията от обществени медии и криптовалута като „ гориво за измами “, съгласно организацията. Според разбора, към 575 милиона $ от всички загуби, свързани с измами с цифрова валута, са свързани с „ подправени капиталови благоприятни условия “.

Близо четири от всеки 10 $, изгубени при машинация, произхождаща от обществените медии, са били изгубени посредством криптовалута – доста повече от всеки различен способ на заплащане по отношение на машинация. Instagram, Фейсбук, WhatsApp и Telegram са водещите платформи за обществени медии в такива случаи, съгласно отчета.

Средната регистрирана загуба за едно физическо лице е 2600 $. Bitcoin, Tether and Ether са най-популярните криптовалути, които хората са употребявали, с цел да заплащат на измамниците, сподели FTC.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР