Средно над 60 литра на квадратен метър е количеството валежи,

...
Средно над 60 литра на квадратен метър е количеството валежи,
Коментари Харесай

Над 170 сигнала за наводнени мазета, приземни етажи, пътни участъци и закъсали автомобили са подадени в Пловдив

Средно над 60 литра на квадратен метър е количеството превалявания, които паднаха за малко време довечера в Пловдив, оповестиха от пресцентъра на общината.

В доста региони пороят е бил съпроводен с градушка и гръмотевици. И все още преваляванията в града не престават. Ниските точки на града са под вода. Затворени за придвижване са елементи от бул. "Санкт Петербург ", подлез "Скобелева майка ", ул. "Гладстон ", бул. "Христо Ботев " в региона на Коматевския възел и колелото на централната жп гара, елементи от бул. "Никола Вапцаров ", ул. "Скопие ". Продължават сигналите за бедствия на тел. 112. Два от комерсиалните центрове - МОЛ Марково тепе и МОЛ Плаза са наводнени, като водата е нахлула през входните порти. Магазините за затворени, защитата се грижи за жителите, които не могат да изоставен комерсиалния обект.

Доброволците от формирование "Пловдив 2019 " са в подготвеност незабавно след привършване на дъжда да стартират отводняване на наводнени обекти благодарение на оборудването, обезпечено им с поддръжката на общината.

Към 20:30 часа в РДПБЗН-Пловдив са постъпили над 170 сигнала за наводнени изби, приземни етажи, пътни сектори и закъсали коли. Произшествията се отработват от 14 екипа на РДПБЗН-Пловдив. Предислоцирани са 2 екипа с 6 чиновници и 6 мотопомпи от РДПБЗН-Кърджали.

Отводнени са 4 болнични заведения, изтеглени са коли с бременна жена, майка с 2 деца и майка с 3 деца (от разнообразни автомобили). Екипи са се отзовали на 2 сигнала за изтегляне на трудноподвижни хора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР