Средно една на всеки три жени страда от постменопаузална остеопороза

...
Средно една на всеки три жени страда от постменопаузална остеопороза
Коментари Харесай

Приемайте 40 мг силиций дневно за здрави кости

Средно една на всеки три дами страда от постменопаузална остеопороза – заболяване на костите, провокирано от занижени равнища на естроген по време на менопаузата. Като превантивна мярка и лекуване на остеопорозата е належащо да се одобряват витамините К, C и D, магнезий и калций. Рядко обаче се загатва за удобните свойства на силиция при битката с остеопорозата. Средно 40 мг силиций дневно могат да подобрят положението на костите. Можем да ги набавим елементарно от пълнозърнестите храни, плодовете, зеленчуците както и от минералната вода.

Какво знаем за силиция?

Постменопаузалната остеопороза визира огромна част от популацията на всички места по света. Освен лекуването, което се предлага, дамите могат да съблюдават лесни ограничения, с цел да се грижат за здравето си. Минералът силиций заема значително място при тези ограничения, защото има забележителна роля за предварителната защита и лекуването на остеопорозата. При хранителни режими, съдържащи повече от 40 мг на ден силиций, се следи нараснала минерална компактност на бедрената кост спрямо хранителния банкет под 14 мг на ден. За страдание приемът на силиций постепенно понижава приблизително с 0,1 мг на година поради небалансираното хранене, демонстрира шотландско изследване. Много други изследвания поддържат тезата, че силицият играе значима роля за образуването и здравината на костите. Минералът подкрепя възобновяване на колагена, усъвършенства имунитета, заздравява костната конструкция. Той може да бъде набавен за организма доста елементарно посредством разнообразно хранене и ежедневна хидратация. Затова е значимо да споменем изгодите от минерала и да го включваме в режима си посредством храната и минералната вода:

- Силицият работи добре в композиция с витамините К и D, само че има своите положителни свойства върху костите даже когато се приема независимо.

- Дори дребен банкет на силиций до 12 мг на ден може да поддържа плътността на костната конструкция в естествени граници.

- Естрогенът се въздейства от силиция.

- Повишеният банкет на силиций има връзка с нарасналата минерална компактност на костите при дами в пременопауза и дами в постменопауза на хормонална терапия.

Минерална вода за повече силиций

Някои минерални води в България имат високо наличие на силиций, под формата на метасилициева киселина. Тя потвърдено работи против процесите на стареене. „ Действа сходно на лепило, като обезпечава мощ, еластичност и резистентност на съединителните тъкани, “ твърди американският лекар-натуропат доктор Изабел Шаркар. Метасилициевата киселина е естествен овлажнител, забавя стареенето на кожата, усъвършенства здравината на костите, подтиква метаболизма и повишава имунитета. Пиенето на минерална вода доставя огромно част от нужните 40 мг силиций на ден. За попречване на постменопаузалната остеопороза е значимо да се одобряват храни и питиета, които да доставят нужното количество силиций на организма за възстановяване здравината на костите. Нерафинираните зърнени храни имат високо наличие на силиций, изключително овес и овесени трици. Оризът, виното, сушените плодове, зеленчуци (като зелен боб) също са богати на потребния минерал. Питейната вода е значим източник на силиций. В бутилираната вода обаче наличието е по-високо, защото при филтрирането на чешмяната вода силицият бива обособен.  В страни като Индия и Китай има измерени минимален % фрактури на тазобедрената кост спрямо всички останали райони на света. Същевременно приемът на силиций в тези страни варира сред 140-200 мг на ден, имайки поради огромното многообразие от плодове, зеленчуци и зърнени култури. Данните демонстрират, че в Европа се приема приблизително едвам 20-50 мг силиций на ден. ИЗТОЧНИЦИ:

https://www.hindawi.com/journals/ije/2013/316783/

https://www.ascendent.bg/programa-za-lechenie-na-patsienti-s-osteoporoza/

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР