Средният резултат изпита по по математика на седмокласниците е 33.

...
Средният резултат изпита по по математика на седмокласниците е 33.
Коментари Харесай

Средната оценки на седмокласниците е "Добър": 3.5 по математика и 4 по литература

Средният резултат изпита по по математика на седмокласниците е 33. 62 точки, което се равнява на оценка към 3.60 по шестобалната система. По български език и литература междинната оценка е 53.06 точки, или 4.33.

Това сочат систематизираните данни на Министерството на образованието за състоялото се в средата на юни Национално външно оценяване, резултатите от което служат за кандидатстване в гимназия. Данните бяха оповестени през днешния ден - в деня, когато стартира подаването на документи за междинните учебни заведения. На наложителните изпити са се явили 55 567 възпитаници по български език и 55 474 - по математика.

Тази година дребните матури се организираха по нови правила. Досега всеки от изпитите имаше две елементи с друга компликация, като наложителен беше първият - по-лесен, модул, а вторият - се попълняше по избор единствено от кандидатстващите за т.нар елитни гимназии, защото усилваше доста получените точки. От тази година и двете елементи са наложителни за попълване и влизат в оценяването на изпитните работи.

Максимален брой точки - 100, по български са получили 16 възпитаници. По математика цялостен общ брой имат 141 възпитаници.

Само един седмокласник има оптимален брой точки и по двата предмета, а резултат 0 точки и на двата изпита имат 12 души, сочат данните на просветителното министерство.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР