Средната цена на квадратен метър нови сгради елитно строителство в

...
Средната цена на квадратен метър нови сгради елитно строителство в
Коментари Харесай

Къде в Русия са най-скъпи елитните жилищни имоти - не е в Москва

Средната цена на квадратен метър нови здания елитно строителство в Сочи е 548 хиляди рубли (около 7300 $ по настоящия курс). Това оповестиха за " Известия " анализатори от bnMAP.pro. Оказва се, че този съветски курортен град, най-малко все още, е обитаемото място в Русия с най-скъпо елитно строителство, като изпреварва по този индикатор Москва и Санкт Петербург.

В Москва приблизително претеглената цена на квадратен метър ново строителство в прекрасен квартал през февруари 2023 година възлиза на " едвам " 317,1 хиляди рубли (около 4240 $ по настоящия курс), по данни на Metrium.

" Поради забележителното нарастване на вътрешния туризъм през миналата година, доста от съветските жители започнаха да се вглеждат по-внимателно в морските градове за покупка на парцел - частично като инвестиция за отдаване чартърен, частично като алтернатива за лично жилище.
 Край кои съветски мегаполиси има най-голямо търсене на парцели -
Край кои съветски мегаполиси има най-голямо търсене на парцели - " лидерът " е неочакван

Интересът към вили край Москва и Санкт Петербург все още не е огромен

Проучихме трите най-популярни дестинации за туризъм в страната с друг климат, културно-исторически особености и налични за полети със аероплан ", споделя Ирина Доброхотова, ръководещ сътрудник в Dombook. Проучването включва градовете Санкт Петербург, Сочи и Калининград.

По данни на анализаторите, най-вече нови здания, във връзка с броя на имоти за градеж и броя на новите жилища, се намират в Санкт Петербург.В града има огромен поток от купувачи от други райони на страната.

В момента в Санкт Петербург се оферират за продажба 268 нови елитни жилищни здания и комплекси, в които се оферират общо над 46 хиляди жилища (апартаменти за продажба и под наем).

През миналата година, размерът на предлагането на имоти в Северната столица на Русия се е нараснал с 49%.

Отбелязва се, че междинната цена на квадратен метър в новите здания в Санкт Петербург е 251 хиляди рубли (около 3350 $ по настоящия курс).

По информация на специалисти от региона на недвижимите парцели, все още в Сочи се продават към 66 нови здания и комплекси (8688 лота), а в Калининград - 105 плана (9913 лота).

В Калининград междинната цена на 1 квадратен метър ново елитно жилище е 125,7 хиляди рубли (около 1680 $ по настоящия курс), прецизират специалисти.

" Най-високата междинна цена на квадратен метър за жилища в нови здания е записана в Сочи, където тази цифра е 548 032 рубли, което е повече от два пъти над междинното за Санкт Петербург и четири пъти повече, в сравнение с в Калининград ", изясняват анализаторите. И несъмнено, става въпрос за като цяло елитни жилища.

Пояснява се, че високите цени в Сочи се дължат на относително дребната повърхност на града, мораториума върху презастрояването, положителния климат, както и съществуването на директни самолетни полети.
 Най-скъпите жилищни парцели в Русия, които се продават
Най-скъпите жилищни парцели в Русия, които се продават

Супер първокласните парцели се намират към и в Москва

Малко по-рано, от " Авито Недвижимости " разясняват за " Известия ", че през март размерът на офертите на студия на съветския примитивен пазар на недвижими парцели се е нараснал с 19,4% на месечна база, а по отношение на година по-рано, броят на офертите е повишен с 64%.

А от застрахователната компания " Росгосстрах " изясняват за " Известия " на основата на свое изследване, за какви жилища мечтаят руснаците.

Около половината от интервюираните (48%) желаят парцел в първокласен жилищен комплекс, 28% - в качествена нова постройка и 10% - в историческа постройка.

За закупуване на идеалното жилище , 22% от интервюираните руснаци са подготвени да похарчат от 5 милиона до 10 милиона рубли, 21% - от 3 милиона до 5 милиона рубли, 14% - от 10 милиона до 15 милиона рубли (приблизително от 140 хиляди $ до 200 хиляди $ по настоящия курс).
 Как да си изберете извънградска къща
Как да си изберете извънградска къща

Най-важното, на което да обърнете внимание когато купувате вила
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР