Средиземноморски циклон с център над Италия и Адриатика ще определя

...
Средиземноморски циклон с център над Италия и Адриатика ще определя
Коментари Харесай

ИДЕ СТУД! Синоптик разкри какво ще е времето през декември и кога ще падне първият сняг

Средиземноморски циклон с център над Италия и Адриатика ще дефинира времето на Балканите в последните дни на ноември. От север се спуска и леден въздух, с който в страната ще се очертае и първата снежна конюнктура. Рязкото захлаждане ще се усети още във вторник с понижаването на температурите с 10-12 градуса. Това оповестява пред Нова телевизия климатологът Симеон Матев. Тогава най-високите температури ще са сред 2 и 7 градуса, а в утринните часове ще са близки до нулата.

Валежите ще стартират късно в неделя в Югозападна България. В часовете през нощта ще обзет доста региони на страната с по-значителни количества на юг и на изток. С къси спирания в понеделник ще вали дъжд съвсем в цяла България. Ще задуха леден вятър, тук-там мощен, с който температурите в топлата част на деня ще се движат в необятни граници - от 9-10 градуса в някои региони на запад до към 18-19 на изток.
свързани новини6224на 16.11.202110405на 08.10.2021
В по-късните часове в понеделник, с понижаването на температурите, дъждът ще минава в влажен сняг. През нощта ще побелее поредно в Западна България, някои централни региони в Дунавската низина и в Североизточна България във вторник сутринта.

Снежната завивка надали ще се задържи, само че в планинските региони с над 600-700 м надморска височина водачите би трябвало да са подготвени за същински зимни условия - със снеговалеж и навявания по проходите.

Проблем за естественото шофиране ще основават и мъглите.

Във вторник преваляванията от запад на изток бързо ще стопират, само че ще остане студено и изключително прохладно. Температурите в светлата част на деня - от 1-2 градуса на запад до към 9-10 на изток.

Около средата на седмицата, в първите дни на декември, превалявания не се чакат. Слънцето ще се демонстрира, само че ще е прохладно. Дневните температури ще се покачат до към 15-16 градуса в някои региони на Дунавската низина. Към края на идната седмица се чака ново захлаждане с превалявания от дъжд и сняг.





Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР