Сред пътниците в пламналия снощи влак край Каспичан е имало

...
Сред пътниците в пламналия снощи влак край Каспичан е имало
Коментари Харесай

Случайно пътуващ пожарникар е предотвратил трагедия в пламналия влак

Сред пасажерите в пламналия нощес трен край Каспичан е имало огнеборец, базирайки се на началника на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Шумен комисар Иван Иванов. Върбан Петков пръв забелязал пожара, който избухнал в първия вагон на композицията. Дръпнал ръчната спирачка и почнал да изтегля хората. Вероятно по този начин са избавени десетки животи.

" Излязох в коридора на вагона и видях задимяване. Започнах да разтварям всички вероятни прозорци. След това дръпнах ръчната спирачка. Обърнах се в противоположна посока, където целият кулоар беше цялостен с хора. За към минута и половина се изтеглиха всички, които бяха във вагона “, описа Върбан Петков.

Мъжът не съумява да се върне към този момент във влака, с цел да си вземе документите, тъй като огънят пламва със страшна мощ. “Ако бяхме закъснели с минута, можеше да има жертви, тъй като имаше възрастни хора, които много мъчно се придвижваха “, споделя спасителят.

Пожарът породи през вчерашния ден вечерта в бързия трен 2613, пътуващ от София за Варна. Гасенето е завършило малко малко след среднощ. Информациите към този момент сочат, че е потърпевш само машинистът. Той е с засегната ръка при опита да откачи локомотива от първия вагон.

Днес се чака на мястото на случая да бъде изработен втори оглед. На него ще участват и специалисти на железопътната компания, с цел да могат да преценяват какви са аргументите за пожара.

След експлоадирането на пожара към мястото на случая бяха ориентирани три противопожарни екипа от Шумен и два екипа от Нови пазар, оповестиха от полицията. Пламъците са били забележими от автомагистрала " Хемус ", разказваха водачи. Местни хора са помагали при насочването на екипите на пожарната.

В обществените медии пътничката от горящия трен Петя Кирилова е споделила видео материали и фотоси от мястото на случая. " Всички сме добре, 20-25 души. Пожарната незабавно пристигна ", заяви тя във Facebook.

Към 21:20 часа от полицията в Шумен оповестиха, че поради труднодостъпния терен на мястото на случая РСПБЗН-Шумен е основала организация за транспортиране на пасажерите с високо проходима техника до гара Каспичан, откъдето ще бъдат превозени с рейсове по останалата част от маршрута си. Според представителя на полицията Ася Йорданова става въпрос за малко над 50 души.

На публикувани в обществените мрежи фрагменти се виждат големи провали в най-малко два от вагоните. И навяват спомен за нещастието от преди 14 години в Червен бряг:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР