Сред огромната пустиня на Оман, до соларна електроцентрала, наскоро се

...
Сред огромната пустиня на Оман, до соларна електроцентрала, наскоро се
Коментари Харесай

100-метрова рисунка: Какво символизира дете, което пали крушка в пустинята


Сред голямата пустиня на Оман, до слънчева електроцентрала, неотдавна се появи гигантска рисунка на малко дете, което пали електрическа крушка. 100-метровото произведение на изкуството е дело на швейцарско-френския художник Сайп.

Известен със основаването на великански стенописи по целия свят, той е поканен от швейцарското посолство в Оман да насочи обръщение към по-устойчиво бъдеще, написа Ройтерс.

Соларната плантация, в която Сайп работи, е дълга 6 км. Споделя, че е изумен от сюрреалистичния темперамент на мястото.



„ Картината съставлява малко момче, употребяващо слънчеви панели, с цел да възпламени крушка. И знаете ли, това е нещо като магия. Когато пристигнеш на място, виждаш тези панели и не можеш да видиш края им, а по-късно от тях идва сила. Това е нещо вълшебно за мен “, споделя актьорът.

Произведението е дълго 100 метра, само че защото фермата е дълга 6 км, художникът споделя, че е трябвало да направи голяма рисунка. За задачата употребява анаморфоза - техника, която съставлява изобразяване на изображения по подобен метод, че могат да бъдат разбрани, погледнати единствено под тъкмо избран ъгъл.

„ Най-голямото предизвикателство беше горещото време – 40 градуса. Беше и малко прохладно, а когато рисувам върху пясък, е доста мъчно да се оправя с вятъра, а и не мога да вървя по фреската, тъй че за мен с техниката беше доста мъчно да се реализира “, споделя художникът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР