Сред натуралните средства за укрепване структурата и състоянието на косъма

...
Сред натуралните средства за укрепване структурата и състоянието на косъма
Коментари Харесай

С какво яйченият жълтък е полезен за косата?


Сред натуралните средства за подсилване структурата и положението на косъма мъчно може да се откри такова, на което да се приписват повече позитиви от яйчения жълтък. Той се употребява в състава на редица маски за коса , на които се разчита за поддържане на качествена грижа за косата .

В жълтъка на яйцето са съсредоточени огромно многообразие от хранителни субстанции с подхранващо и укрепващо деяние върху скалпа, космения фоликул и самия косъм. Жълтъкът на яйцето се употребява по-често и необятно в козметичната процедура, в сравнение с белтъкът, и му се приписват по-полезни дейности в най-малко 2 посоки.

Ускоряване растежа на косъма
Един от основните детайли в състава на жълтъка е сярата. Този химичен детайл, както и някои негови съединения, са значими структурни съставни елементи на косъма. Локалното използване на артикули с яйчен жълтък върху косата подхранва космените фоликули и подтиква растежа на косъма още от основата му.

Превенция на несъразмерното пресушаване
Жълтъкът е доста богат на протеини и липиди. Освен подхранващ резултат те имат и омекотяващо деяние, подсигуряващо мекотата и блясъка на косъма. Лецитинът – характерен фосфолипид в състава на жълтъка е съществена съставна част в доста козметични артикули, прилагани при суха или повредена коса .

Счита се, че потребното деяние на жълтъка се добавя идеално с прибавяне на други естествени артикули като:

• Зехтин;

• Мед;

• Авокадо;

• Лимонов сок и др;

Свързани публикации.. Защо косата от време на време пораства толкоз постепенно? 0 Защо да допълваме грижите за косата с витамин Е? 0 Най-честите неточности в грижите за коса, кожа и зъби 0

Маски с сходен състав са измежду най-често употребените в домашни условия. Те имат изразен подхранващ резултат, а напълно естествените артикули не крият опасности от нежелани последици за косата или скалпа.

Няма спънка пред използването на яйчен жълтък в грижата за косата за дълготрайно време. Той може да се ползва всяка седмица до реализиране на стремежи резултат за подсилване на косъма и възобновяване на естествения му искра . Данните за удобния резултат на яйчения жълтък върху косата се базират на добре изяснения му състав и на обстоятелството, че органичните съставни елементи в него са измежду най-добре настоящите на косата естествени артикули.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР