Сред многото причини за разпада на социалистическата партия се открояват

...
Сред многото причини за разпада на социалистическата партия се открояват
Коментари Харесай

Корнелия Нинова уби лявата идея и съсипа партията ни

Сред многото аргументи за разпада на социалистическата партия се открояват главно две: пагубната загуба на симпатизантска маса и на второ място – искрено некадърното ръководство в последните три десетилетия и най-много при Корнелия Нинова.

Партията понесе удари директно след смяната през 1989 година, без значение че се преименува от комунистическа в социалистическа. Хората, които тогава са били по на 40, 50, 60 и повече години, в този момент са или на пределна възраст, или просто ги няма. Биологически партията загуби доста членове и симпатизанти, които не съумя да размени с други. Затова и последователно стартира да губи проценти на всички избори, просто хората последователно намаляваха. В одобрените европейски демокрации има обичайно мощни социалистически или социалдемократически партии. У нас социалистическата ни партия носи товара на комунистическото си минало. От него тя по този начин и не се освободи, не постави старания да убеди освен своите симпатизанти, само че и българското общество като цяло. Затова и до ден сегашен битува по-скоро презрителното наименование комунисти, в сравнение с уважителното социалисти. Ето за какво последователите понижават, а млади, симпатизиращи на Българска социалистическа партия, съвсем няма.

От огромно значение е и кой стои отпред на партията. За страдание, водачите носят немалка виновност за партийния крах. Помним Виденовата зима. Първановото време освен отпред на партията, само че и в президентството се свързва със зараждането и развъждането на сектата на алените милионери и мастити предприемачи. Затова през днешния ден в партията съжителстват пенсионери и служащи с минимални пенсии и заплати и крупни социалисти капиталисти с хотели, електроцентрали, свинекомплекси, огромнни транспортни компании и какво ли не още. Странна лява партия е Българска социалистическа партия. Помните ли врътките на Станишев, влезнал в коалиция с царя. И най-после Нинова, която безусловно разпердушини освен партията ни, само че и умъртви вярата в лявата концепция изобщо. Какво следва, не е мъчно да се планува. Катастрофата е към този момент цялостна, нищо не може да върне Българска социалистическа партия на мястото, което заемаше в българския живот.

Михаил Костов, Плевен
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР