Сред многото нови инициативи на Honda е и този електрически

...
Сред многото нови инициативи на Honda е и този електрически
Коментари Харесай

Honda готви робот, eVTOL и луноход


Сред многото нови начинания на Honda е и този електрически аероплан
(снимка: Honda)

Серия нови технологии възнамерява да създаде Honda през идващите десетилетия. Въз основа на сегашния си опит, японската компания ще сътвори eVTOL за междуградски превоз, робот, който да служи като аватар за потребителите при извършване на задания от разстояние, и възобновима енергийна система за Луната.

Започвайки с производството на моторизирани колела, употребявайки непотребни военни елементи, Honda се трансформира в мултинационална корпорация за модерни технологии, вариращи от мотори с вътрешно горене до роботи. Именно тези свои технологии ще употребява компанията в създаването на.

eVTOL за вътрешноградски превоз

Електрическите летящи транспортни средства с отвесно политане са първата сфера на интерес за Honda, която има известна преднина със своя HondaJet, отбелязва. За разлика от редица други eVTOL, които са в развой на разработка и са фокусирани върху пътуванията в границите на града на къси дистанции, заради рестриктивните мерки на силовите си елементи, задвижвани от акумулатори, предлагането на Honda планува хибриден силов елемент с газова турбина. Това би трябвало да усили пробега и да разреши пътешестване сред градовете.



Honda споделя, че нейният уред ще реализира равнища на сигурност, равни на тези на комерсиалните самолети. Това ще стане с помощта на простата конструкция и децентрализираната задвижваща система. Шумът ще бъде понижен посредством потребление на ротори със относително дребен диаметър, което ще разреши на самолета да излетява и да каца в градска среда с минимални разстройства.

Замисленият eVTOL ще служи като ядро на нова „ екосистема за подвижност ”, която ще разреши съгласуваност със системите за надзор и резервация на въздушното придвижване и интеграция със сухопътния превоз, в това число коли, колела и безпилотни коли.

Робот-аватар

През 2018 година Honda разгласи, че ще спре развиването на ASIMO, един от най -разпознаваемите хуманоидни роботи в света, с цел да се концентрира върху практическите приложения на технологията. По стъпките на ASIMO обаче се задава Honda Avatar Robot. Потребителите ще могат да поемат контрола над робота, с цел да извършват задания от разстояние и да претърпяват нещата виртуално.

Роботът-аватар на Honda може да разреши на барманите да работят от вкъщи
(снимка: Honda)

За тази цел роботът за телеприсъствие ще разполага с ръка с доста пръсти за боравене с принадлежности, предопределени за човешки ръце. За да улесни потребителите да извършват комплицирани задания бързо и тъкмо благодарение на робота, системата за ръководство ще включва бъдещи итерации на технология за дистанционно управление с детайли на. Това ще разреши на робота, управителен от потребителя, да хваща обекти с едно гладко придвижване и да го задържа с подобаващото равнище на мощ.

Honda споделя, че сега работи по възстановяване и миниатюризиране на технологията за придвижване на ръцете и се надява да извърши демонстрации на робота Avatar до началото на 2024 година Предвижда се той да се яви на пазара към 2030 година

Снимки от Луната

Като част от взаимен проучвателен план с Японската организация за галактически проучвания (JAXA), Honda се стреми да построи система за извличане на сила от възобновими източници за потребление на Луната. На база технологии за електролиза на водата с високо диференциално налягане, системата ще разгражда вода, с цел да създава и съхранява водород и О2, употребявайки електричество от слънчевата сила.

На хората няма да се постанова да напущат Земята, с цел да „ пътуват ” през лунната повърхнина
(снимка: Honda)

След това, стъпвайки на своите технологии за горивни кафези, въпросните водород и О2 могат да се употребяват за генериране на електричество. Кислородът може да се употребява и за подаване към хора, които се намират на лунната повърхнина, или като гориво за ракети.

В проектите на Honda да работи на влизат в приложимост и другите две технологии – робот и летателни апарати. Роботизираната ръка с доста пръсти на Avatar Robot и поддържана от AI система за дистанционно управление могат да се употребяват за намаляване на конфликта на отдалечено управляеми роботи на лунната повърхнина.

Технологията за телеприсъствие на робота ще бъде употребена и за понижаване на рисковете за астронавтите на Луната. Най-сетне, употребявайки своите двигателни технологии, както и тези за автоматизирано ръководство на транспортни средства, Honda възнамерява създаване на дребна ракета, с която да се включи в бизнеса за изстрелване на спътници.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР