Сравнително високи дневни температури, слънце в сутрешните часове, но и

...
Сравнително високи дневни температури, слънце в сутрешните часове, но и
Коментари Харесай

На прага на лятото: Горещи дни с много слънце и гръмотевични бури

Сравнително високи дневни температури, слънце в утринните часове, само че и облаци и валежи основно следобяд и по здрач. Тези характерности остават в действие и в идващите дни, най-малко до края на седмицата.
 

Синоптичните модели демонстрират несигурно време следобяд и до среднощ ,  валежи основно на запад и в планинските региони.

 iStock/Getty Images
Почти всеки ден ще има гръмотевични стихии , тук-там ще падат интензивни местни превалявания, вятърът краткотрайно ще се усилва. Не са изключени и местни градушки.



В другите дни до края на седмицата тези процеси ще са с друга активност, по тази причина е значимо да се наблюдават краткосрочните прогнози на Национален институт по метеорология и хидрология.-->
 iStock/Getty Images
В неделя против понеделник от северозапад ще нахлуе малко по-хладен въздух и тук-там още веднъж ще има гръмотевични стихии. 



Вторник и сряда идната седмица се обрисува стабилизиране на времето , поради по-високо атмосферно налягане над Балканите, тогава съвсем не се чакат превалявания, а и дневните температури ще се покачат.
 iStock/Getty Images
Следващият четвъртък и петък, още веднъж под въздействието на проникващ от северозапад по-хладен въздух, ще има условия за гръмотевични стихии.

В последните два, три дни на юни ни чака време с повече слънце, чертаят сега синоптичните модели.
 
Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР