Сравнително силно земетресение разлюля София в 15,18 часа днес и

...
Сравнително силно земетресение разлюля София в 15,18 часа днес и
Коментари Харесай

Извънредно в Lupa.bg: Силно земетресение разлюля София, хората в паника

Сравнително мощно земетресение разклати София в 15,18 часа през днешния ден и уплаши столичани, евентуално и поради опустошителните земетресения в Турция отпреди седмица. Все още няма информация за силата и магнитуда му на родна територия.



Оказа се, че трус с магнитуд 5,7по скалата на Рихтер е регистриран в Румъния. Епицентърът е на 5 км от Тисмана и на 56 км от Дробета-Турну Северин. Това сочи информация в уеб страницата на Националния институт по геофизика, геодезия и география. Трусът е бил регистриран доскоро, към 15,18 часа. Вчера в Румъния също земята се разклати.

Във Facebook хиляди българи разясняват, че са усетили земетресението във Видин, Враца, София, Пловдив и Плевен. Трусът докара до суматоха столичани, които през глава напускаха жилищните и офис постройките в центъра.

" Много се уплаших. Работя като секретарка в един офис на ул. " Раковски ", пространствата ни са високо, на 11-ия етаж. Изведнъж всичко се разклати мощно, чашата ми с кафе падна на земята и се строши на части. Настъпи суматоха, всички сътрудници се втурнахме да излизаме ", споделя пред Lupa.bg 34-годишната столичанка Маргарита Томова, която съвсем припадна от смут.  

Въпреки че земетресението бе солидно усетено в централните елементи на София, към този момент няма данни за опустошения и потърпевши хора. След главния трус бяха регистрирани и няколко вторични труса с много по-ниска активност. От Европейския сеизмологичен център регистрират два вторични труса - в 15q26 часа и l 15q29 ч., които са били с магнитуд надлежно 3,4 и 3,5 бала по скалата на Рихтер.

Междувременно от Националния институт по геофизика на Румъния оповестяват, че земетресение с магнитуд 4,5 по Рихтер е било записано в 15q16 ч. в Олтения, окръг Вълча в Западна Румъния. То е било с дълбочина 28 к и е усетено най-осезаемо в град Тимишоара. И там няма данни за обилни опустошения и жертви.

Статията се обновява непрестанно. Следете Lupa.bg за детайлности!
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР